Home Sitemain Popas de câteva ore în Zaragoza, Spania

Popas de câteva ore în Zaragoza, Spania

0

În turul nostru în #10țări #14orașe #20zile am făcut un popas de câteva ore în Zaragoza, Spania. Am vizitat centrul orașului, ne-am bucurat de arta stradală și am mâncat cea mai bună înghețată de la Ice Wave. Întreg vlogul de pe YouTube Noobz este pe bază de glume. Rezerva lui Cristi este departe de a se goli. Dacă vreți să vă amuzați, dați play la videoclipul de mai sus.

În rândurile ce urmează, vă spun în mare ce puteți face în Zaragoza. Sau cel puțin, ce am făcut noi în câteva ore în acest minunat oraș din Spania. Un oraș în care, spre bucuria noastră, am întâlnit foarte mulți români.

Popas de câteva ore în Zaragoza – Unde am parcat

Am parcat chiar lângă Catedrala-Bazilică Nuestra Señora del Pilar. La câțiva zeci de metri, este parcarea Indigo. Pentru că am folosit serviciile de la această companie și în Marsilia, am avut încredere că totul va fi în regulă. Ce e drept, vorbim despre o parcare destul de scumpă.

Am plătit 12 euro pentru 3 ore. În schimb, am și avut mașina parcată ”la botul calului”. Dacă vreți să stați mai mult timp în Zaragoza, indicat este să căutați un loc de parcare mai accesibil.

De apreciat la parcarea Indigo de aici este că în prețul tichetului de parcare ai și accesul la toaletă. În condițiile în care nu prea găsești locuri în care să mergi la toaletă în centru, decât dacă e deschis la restaurante, poți să consideri acest lucru un beneficiu.

Popas de câteva ore în Zaragoza – Ce am făcut noi

Am prins o sâmbătă cu soare. În schimb, vântul nu a fost cel mai bun prieten al nostru. Date fiind aceste condiții, când ai 22 de grade și soare cu dinți în Zaragoza, e bine să fii în permanență în mișcare.

Așa se face că am luat la pas orașul. După această experiență, părerea noastră e că nu poți să vezi Zaragoza în toată splendoarea ei, decât dacă ești dispus să te lași surprins. Ideal este să mergi pur și simplu pe străzi, să te bucuri de arhitectură și arta stradală și să absorbi din energia locuitorilor orașului.

Popas de câteva ore în Zaragoza

Nu am făcut nicio prospecție înainte să ajungem în Zaragoza. Pur și simplu ne doream să vizităm orașul în turul nostru și să intrăm în Catedrala-Bazilică Nuestra Señora del Pilar. Care, de altfel, este cea mai impunătoare catedrală romano-catolică pe care am vizitat-o până acum.

Este un important templu baroc din Spania. Se spune că ar fi prima biserică din istorie dedicată Fecioarei Maria. Bazilica o găsiți în Plaza Nuestra Señora del Pilar.

Desigur, bazilica sub forma de astăzi este de fapt a 3-a iterație a templului dedicat Maicii Domnului. Prima biserică ridicată pe malul râului Ebro a fost în anul 40 d.Hr. Atunci, Fecioara Maria s-a arătat Sfântului Iacov și i-a înmânat o statuie din lemn și o coloană de jasp.

Tot atunci, i-a cerut acestuia să construiască o biserică în cinstea ei, spunând: ”Acest loc va fi casa mea. Această imagine și coloana trebuie să fie numele și altarul bisericii pe care o vei construi!”. Nimic din ce a fost în anul 40 d.Hr. nu mai există, dar cel puțin așa spune istoria.

Dar, decât să vă spunem noi informații pe care le găsiți peste tot pe internet, mai bine vă lăsăm cu fotografiile de la fața locului.

Numai în Plaza Nuestra Señora del Pilar merită să te plimbi zeci de minute

Ai parte de liniște și de un calm senzațional. Efectiv, te umpli de energie, iar în jur nu este zumzăiala de turiști pe care am întâlnit-o, spre exemplu, în Zagreb, Croația. În Zaragoza am întâlnit exact liniștea orașului tipic spaniol. Am avut parte exact de experiența pe care o visam.

În piață găsești câteva statui interesante din bronz. Una dintre ele este statuia lui Francisco José de Goya y Lucientes, care a trăit în perioada 1746 – 1828. A fost un pictor romantic care a creat artă inspirându-se atât de la artiștii vechi, cât și din arta modernă.

Mergând pe străduțele din Zaragoza, vezi ziduri vechi acoperite cu artă stradală. Găsești o mulțime de bisericuțe, restaurante de cartier și oameni fericiți.

Fuente de la Hispanidad este o fântână construită în Zaragoza în anul 1991, cu ocazia restaurării Plaza del Pilar. După cum observați, are forma hărții Americii Latine.

Popas de câteva ore în Zaragoza – Ce am mâncat

Noi am mâncat pichos într-un bar local. Nu mai știm cum se numește, dar e fix lângă zidul cu pui pe care îl vedeți în vlogul de la începutul articolului. Dacă vă plimbați pe străduțe, nu aveți cum să îl ratați. Tot ce am consumat noi era fără carne și a costat doar 16 euro. Am mâncat bine și am mai și luat ceva la pachet.

Cea mai bună înghețată pe care am mâncat-o vreodată, am cumpărat-o în Zaragoza. Culmea, a fost pregătită de o româncă. Dacă aveți ocazia, treceți pe la Ice Wave.

Dacă ai ocazia să mergi în Zaragoza, Spania, nu amâna! Noi vommai vizita, cu siguranță, orașul. Ne-a plăcut foarte mult, este foarte primitor, nu e aglomerat, iar oamenii sunt foarte calmi.

Te las acum cu vlogul din Zaragoza, Spania. Dacă ai fost până acum acolo, așteptăm recomandările pentru următoarea vizită. Cu siguranță mai avem atât de multe de văzut și experimentat acolo.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version