Home Divertisment Aplicaţii Apple este anchetată de Comisia Europeană

Apple este anchetată de Comisia Europeană

0

Apple este anchetată de Comisia Europeană. CE lansează o anchetă pentru a stabili dacă Apple folosește App Store în dezavantajul competitorilor. Potrivit Financial Times, investigația anti-încredere vine după ce Spotify a depus oficial o plângere.

Curios să afli ce se menționează în plângerea despre regulile aplicației App Store de la Apple?

Apple este anchetată de Comisia Europeană

Spotify susține că se ”intenționează să limiteze alegerea și să înăbușe inovația în detrimentrul experienței utilizatorului.”

Plângerea Spotify se concentrează pe reducerea cu 30% a vânzărilor App Store de la Apple. Inclusiv abonările pe care utilizatorii Spotify le înregistrează prin aplicația Spotify de pe iOS.

”Pentru a ilustra ceea ce spun, să vă dau câteva exemple. Apple solicită ca Spotify și alte servicii digitale să plătească o taxă de 30% pentru achiziții realizate prin sistemul de plăți Apple. Inclusiv upgrade-ul de la versiunea Gratuită la serviciul Premium.

Dacă plătim această taxă, ne-ar forța să creștem artificial prețul pentru abonații Premium. Ajungând astfel peste prețul Apple Music. Pentru a păstra prețul competitiv pentru clienții noștri, nu e ceva ce putem face.”, se arată în postarea de blog a Spotify din luna martie.

Apple răspunde Spotify:

”Compania caută să mențină beneficiile ecosistemului App store. Incluzând câștigurile substanțiale care le revin de la clienții App Store. Asta fără alte contribuții la marketplace.” Apple susține în continuare că Spotify induce în eroare prin această plângere.

”Singura contribuție pe care Apple o cere este pentru bunurile și serviciile digitale achiziționate în aplicație. Folosind sistemul nostru de achiziționare sigur din aplicație.

După cum prezintă lucrurile Spotify, acel venit este de 30% pentru primul ani de abonare. Dar ce nu au menționat este că se reduce la 15% în anii următori.”, menționează Apple.

Comisia Europeană nu a comentat pentru moment nimic public cu privire la anchetă. Dar, potrivit surselor, în săptămânile ce urmează vor avea mai multe detalii.

Abonează-te la YouTube NoobzUrmărește-ne pe InstagramDă like la Facebook Noobz

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version