Home Divertisment Online Apple a spionat mesajele unui fost CEO al companiei

Apple a spionat mesajele unui fost CEO al companiei

0

Apple a spionat mesajele unui fost director executiv al companiei, susține Gerard Williams al treilea. Williams este chiar cel spionat de Apple. Acesta acuză compania de spionarea mesajelor de pe telefonul acestuia înainte ca Apple să-l dea în judecată. În februarie, Gerard Williams a părăsit compania Apple, după 10 ani în care acesta a lucrat la cipurile de iPhone și iPad ale companiei.

De ce Apple a spionat mesajele lui Williams

Tot în luna februarie, după ce Williams a părăsit Apple, s-a alăturat companiei NuVia Inc. Compania este specializată în dezvoltarea procesoarelor și a centrelor de date. Acesta nu s-a alăturat singur companiei, ci cu alți dezvoltatori de la Apple.

Peste câteva luni, în august, Apple l-a dat pe acesta în judecată pentru încălcarea contractului. Williams se apără, susținând că Apple s-a uitat în mod ilegal la mesajele și înregistrările de pe telefonul acestuia.

Apple îl acuză pe Williams de încălcarea contractului prin faptul că fostul director executiv a fost implicat în alte afaceri. Afaceri care sunt competitive sau direct legate de companie, ori de produsele acesteia.

„Acest caz implică cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unei companii inovatoare precum Apple”

Într-o mărturie a companiei în instanță, Apple susține că ceea ce a făcut Williams este un atac foarte grav asupra companiei. „Un director executiv de încredere, cu ani de experiență și de acces la cele mai valoroase informații ale companiei, să înceapă să lucreze în secret cu o companie concurentă, care să folosească tehnologia la care lucrează directorul și echipa acestuia, în timp ce încă era angajat la Apple” mai este subliniat de către Apple, împotriva lui Williams.

Totuși, în acea mărturie, este clar că Apple a avut acces la mesajele și înregistrările din telefonul lui Williams. Procesul arată un schimb de mesaje între fostul director și un coleg de-al acestuia, un inginer de la Apple. Schimbul de mesaje a avut loc în anul 2015, în octombrie, în care erau descrise frecvențele și durata apelurilor dintre Williams și cofondatorii NuVia. Acestea erau în timpul orelor de lucru.

Gerard Williams susține că este o încălcare uimitoare a vieții private. Deși Apple a promis protejarea datelor utilizatorilor, faptul că au arătat apelurile și mesajele lui Williams nu este o mișcare prea bună. Nu se știe dacă Williams a avut schimbul de mesaje de pe un telefon al companiei, dar, chiar și așa, acest lucru pune la îndoială confidențialitatea utilizatorilor.

Până în acest moment, Apple a refuzat să dea declarații. Cazul va fi revizuit în instanță pe 21 ianuarie 2020, urmând apoi alte informații despre caz să iasă la suprafață.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version