Home Smart Smartphones LG promite să scoată profit din crearea de smartphone-uri

LG promite să scoată profit din crearea de smartphone-uri

0

A trecut ceva timp de când compania nu a mai făcut schimbări în sectorul telefoanelor. Însă, LG promite să scoată profit din acesta până la sfârșitul anului 2021. Directorul Executiv al companiei, Kwon Bong-seok făcut o declarație în cadrul conferinței susținută la CES 2020.

LG promite să scoată profit – Dar cum?

Kwon a spus că sectorul smartphone-urilor LG va deveni profitabil până în 2021. „Pot spune că suntem capabili să facem asta, din moment ce LG Electronics își va extinde linia de telefoane mobile și va lansa constant alte modele noi cu diferiți factori wow care să încânte utilizatorii.” precizează acesta.

Din declarația lui Bong, nu este clar cum își va extinde compania linia de mobile și nici nu a dat detalii despre acești factori „wow”. Dar, a reiterat ambiția companiei de a-și spori competivitatea pe o piață deja saturată. LG s-a confrutat cu diferite pierderi în ultimii ani. La începutul anului 2019, firma a raportat o pierdere totală de 65,3 milioane de dolari. Asta, în ultimele 3 luni dinaintea raportului. O mare parte a pierderii este din cauza eșecului diviziei de mobile, care a înregistrat scăderi de 40% pe tot parcursul anului 2018.

Apoi, compania a dorit o abordare mai directă a sectorului de telefoane. Acest lucru a fost marcat prin lansarea modelului V40 ThinQ cu 5 camere la sfârșitul anului 2018. Însă, produsul nu a adus profitul dorit companiei.

Echipa de telefoane a suferit diferite modificări de-a lungul timpului

De la V40 ThinQ încoace, sectorul de mobile a avut diferite schimbări de personal. Probabil, în speranța salvării divizei problematice. Brian Kwon, fostul șef al companiei pentru home entertainment a preluat sectorul smartphone-urilor la sfârșitul lui 2018.

Acesta a fost la conducere până la sfârșitul anului 2019, când Morris Lee a preluat postul. În acea perioadă, divizia mobilă a reușit să reducă pierderile la o sumă mai rezonabilă, prin eficiența crescută a producției și a îmbunătățirii costurilor.

Așadar, o linie extinsă de produse și niște factori „wow” ar putea ajuta la accelerarea acestei traiectorii pozitive, pe care LG speră să se mențină pentru a-și îmbunătăți segmentul.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version