Home Lifestyle Cultura Google și Twitter cer angajaților să lucreze de acasă

Google și Twitter cer angajaților să lucreze de acasă

0

Google și Twitter sunt doi dintre giganții de tehnologie care cer angajaților să lucreze de acasă. Motivul ține de extinderea virusului Corona în tot mai multe țări din afara Chinei. Twitter le-a cerut celor peste 4800 de angajați să lucreze de acasă.

Doar dacă este neapărat necesar, aceștia pot merge în birourile din Silicon Valley. În mod special, Twitter le cere angajaților din Hong Kong, Japonia și Coreea de Sud să lucreze de acasă. De altfel, orașe în care există restricții impuse prin lege care să ajute ca virusul COVID-19 să nu se mai extindă.

Este o măsură drastică luată de Google și Twitter

Dar e mult mai sigur pentru angajați și cetățenii care intră în contact cu ei. ”Începând de astăzi, încurajăm angajații la nivel global să lucreze de acasă, dacă acest lucru este posibil.”, spune Twitter.

De asemenea, angajații Google din Dublin sunt invitați să lucreze de acasă începând de astăzi. Asta pentru că există cazuri suspecte de coronavirus, iar Google vrea să fie precaută. Compania a oferit instrucțiuni angajaților să lucreze de acasă, ”ca măsură de precauție”.

”Fiind plasat Silicon Docks – echivalentul irlandez al Silicon Valley – campusul nostru este casa unei comunități diversificate de Googlers care sunt de peste 60 de naționalități diferite. Echipa noastră de vânzări joacă roluri critice în suportul a peste 100 de piețe. În vreme ce echipele de ingineri sunt responsabile pentru data center-urile din Europa – care sunt dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic din lume.”, comunică Google.

Spre deosebire de Twitter, Google le cere angajaților din Dublin să lucreze de acasă doar marți, 03 martie. Compania nu a comunicat dacă va efectua un proces de dezinfecție în interiorul campusului Google din Dublin. Însă, o singură zi de lucrat de acasă nu va face mare diferență. Mai ales, dacă deja există cazuri suspectate de coronavirus în Dublin.

Google a anulat inclusiv un eveniment intern de marketing și vânzări care trebuia să fie susținut în Las Vegas. De asemenea, Games Developers Conference a fost amânată pentru la vară. Cum de altfel, multe alte evenimente au fost anulate. Inclusiv în România au început să fie anulate evenimente de lansare de către producătorii de tehnologie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version