Home Evenimente Inteligența artificială ajută la stocarea emisiilor de CO2

Inteligența artificială ajută la stocarea emisiilor de CO2

0

Stocarea emisiilor de dioxid de carbon în subteran este ceva la care oamenii de știință speră de mult timp. În prezent, inteligența artificială ajută la stocarea emisiilor de CO2 sub pământ pentru salvarea planetei.

Inteligența artificială ajută la stocarea emisiilor CO2 – Cum face asta

Cutremurele îngreunează descoperirea undelor de frecvență joasă, care pot duce la realizeara unei hărți subterane. Dar, oamenii de știință de la MIT au dezvoltat o rețea neuronală convoluțională pentru a găsi „corelațiile ascunse” în datele de frecvență înaltă rezultate din cutremure simulate.

Inteligența artificială a reușit să descopere tipare care pot fi folosite pentru a deduce  frecvențele joase care „lipsesc”. Rezultatul este un sistem algoritmic care, în circumstanțele potrivite, poate estima frecvențele joase și poate structura subteranul cu mai multă precizie ca înainte.

Însă, sistemul nu este gata pentru a fi folosit în cazul unui cutremur adevărat. Pentru ca inteligența artificială să fie eficientă în realitate, trebuie să înțeleagă fiecare tip de cutremur și material subteran. Oamenii de știință sunt nevoiți să folosească programul în afara laboratorului pentru a vedea rezultatele reale.

Înțelegerea subteranului ar putea aduce mai multe beneficii planetei

Chiar dacă sistemul algoritmic este încă în lucru, faptul că stocarea emisiilor de CO2 în subteran poate deveni realitate este un pas înainte pentru tehnologie. Acest lucru ar putea ajuta inclusiv la limitarea efectului omenirii asupra planetei. Asta prin localizarea mai multor spații de stocare a dioxidului de carbon.

Inteligența artificială ar mai putea ajuta și la găsirea de locuri de energie geotermală care le permite țărilor să evite generarea de emisii electrice. Pentru toate aceste posibilități care duc la salvarea Pământului sunt necesare mai multe cunoștiințe despre el.

Oamenii de știință sunt de părere că hărțile subterane bine detaliate le permit să găsească diferite metode și soluții prin care să reducă nivelul de dioxid de carbon existent pe Pământ, și nu numai.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version