Home FILM The Platform de pe Netflix, un film psihologic care ajunge la animalul...

The Platform de pe Netflix, un film psihologic care ajunge la animalul din tine

0

Da, exact așa cum ai citit: The Platform de pe Netflix este acel film psihologic care ajunge la animalul din tine. Nu ține mult, durează o oră jumătate. În schimb, în acest timp cred că este transmis exact mesajul care ar trebui să pună pe gânduri orice ființă care se consideră superioară. Pentru că, vrem, nu vrem, în situații extreme, ne transformăm în animale.

Asta trebuie să ne sperie

Trebuie să ne dea de gândit, pentru că nimic pe acest Pământ nu poate să ne facă să fim altfel. Când e vorba de instinctul de supraviețuire, ne transformăm în ființe sălbatice.

Zilele acestea mi-a tot fost recomandat să îl vizionez, mai ales în contextul pandemiei prin care trecem. Am zis pas până în momentul în care am simțit că m-am reechlibrat psihic și am acceptat întru totul ceea ce se întâmplă cu societatea în care trăim în această perioadă. Din păcate, chiar dacă nu vorbim suficient despre asta și ne e frică să recunoaștem, ne este frică de tot ce se întâmplă. Ne este frică de ce nu cunoaștem, ce nu stăpânim și ce nu înțelegem.

În loc să luăm măsurile necesare să găsim soluții, ne concentrăm pe probleme și activăm instinctul de supraviețuire. Ce face acest instinct, trezește animalul din noi. Așa ajungem să cumpărăm produse de care nu avem nevoie, risipim banii fără să ne gândim la ce va fi după pandemie și ne distanțăm emoțional de cei dragi. Atenție! Izolarea, mai ales în această perioadă, face bine. Însă, izolarea emoțională ne distruge.

Am spus-o în repetate rânduri în ultima lună: pandemia coronavirus ne-a făcut să ne pese doar de noi. Nu exagerez cu nimic când spun asta. Spunem că, ne pasă de noi și de cei dragi. Dar nu e așa. Ne pasă de noi și doar de noi. Că dacă cei dragi sunt suspecți de coronavirus, îi izolăm, îi ținem la distanță și să fie pe barba loc, că noi nu vrem să ne expunem. Simplu, devenim animale. De altfel, animalele care suntem la bază, cum redă foarte clar lucrurile și acțiunea The Platform.

The Platform de pe Netflix se poate aplica în orice situație din viețile noastre

Înlocuiți clădirea cu peste 333 de nivele (spoiler) cu orice alt scenariu. Cu un război, cu o prăbușire a avionului undeva în munți, cu o foamete cruntă, cu un război, cu ce vreți voi. Din păcate, dacă nu ne pregătim pentru astfel de vremuri, nu știm cum să reacționăm cu privire la ele și ne transformăm în canibali.

E trist! E un scenariu pe care nu vrem să ni-l imaginăm. Însă, care în orice moment poate deveni realitate. Unii nu rezistă psihic și se sinucid. Alții mor pentru că nu-i mai ține inima. Și, mai sunt cei care se țin de viața lor cu orice preț. Chiar cu prețul vieții persoanei de lângă ei.

Înainte să ne gândim vreo secundă că ”nouă nu ni se poate întâmpla”, să ne imaginăm zi de zi cum NOUĂ NI SE POATE ÎNTÂMPLA. V-am spus, poate scenariul controlat din The Platform de pe Netflix nu se va aplica niciodată în societatea zilelor noastre. Dar orice alt scenariu de canibalism, crimă și trezire a animalului sălbatic din noi e fix după colț.

Iar pentru că cineve mi-a spus că nu a înțeles finalul, o să vin cu ce am înțeles eu. Inițial și eu am rămas cu aceeași senzație, dar apoi am tras concluzia că The Platform ilustrează societatea în care trăim și faptul că ne gândim doar la ziua de azi, nu și la ce va fi mâine.

Din păcate, conservăm și construim tot mai puțin pentru generațiile ce vin. Mai mult decât atât, suntem individualiști, ceea ce ne transformă în animale. Eu am înțeles că dacă am lucra în echipă, am raționaliza acțiunile noastre și am gândi înainte să se activeze instinctul de supraviețuire, generațiile ce ne vor urma vor avea de câștigat.

Trebuie să știm că nu suntem numai noi pe acest Pământ. Trebuie să dăm mai departe din ceea ce avem: înțelepciune, bani, mâncare, etc.

Recomand tuturor acest film spaniol

Nu este cel mai bun film psihologic pe care l-am văzut vreodată, dar este un film care merită din plin. Dacă nu vă ajută prea tare stomacul, evitați să mâncați înainte sau în timpul vizionării. În rest, analizați tot ce se întâmplă și rumegați bine mesajul acestui film. Nimic nu a demonstrat de-a lungul istoriei rasei umane că nu putem oricând să devenim animale sălbatice. Da, avem rațiune, dar uneori chiar rațiunea ne poate împinge să luăm decizii pe care nu ne-am fi imaginat vreodată că le putem lua.

Am vizionat The Platform pe Netflix de pe noul Galaxy S20 Ultra 5G de la Samsung pe care îl testăm prin Orange Smartphone Tester. Experiența de vizionare pe telefon a filmului este captivantă. Nu e necesar să vedeți filmul la TV sau laptop. Mesajul este atât de puternic încât orice diagonală e suficientă să trezească ceva în noi. Sunetul este redat exemplar pe S20 Ultra. În vreme ce, modulul de cameră de pe spate se dovedește foarte util atunci când ții telefonul în mână pentru vizionare. Părerea mea despre modulul de cameră și în alte circumstanțe o să o spun în review-ul complet.

Este doar prima zi în care folosesc flagship-ul Samsung. O să mai urmăresc și alt timp de conținut, o să îl folosesc și pentru activități profesionale și vă țin la curent cu impresiile. Dacă aveți întrebări, fie despre film, fie despre telefon, le aștept în comentarii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version