Home Divertisment Aplicaţii O nouă funcționalitate Google scurtează timpul de căutare

O nouă funcționalitate Google scurtează timpul de căutare

0
O nouă funcționalitate Google scurtează timpul de căutare

O nouă funcționalitate Google scurtează timpul de căutare. Google evidențiază rezultatele căutării direct pe paginile web.

Google încearcă să faciliteze găsirea informațiilor pe care le cauți pe site-urile externe. Astfel, secțiunile relevante vor fi evidențiate în galben, arată SearchEngineLand. Funcționalitatea utilizează Snippets, casete de sine stătătoare care apar în partea de sus a rezultatelor căutării. Acestea încearcă să ofere răspunsuri fără a fi nevoie să vizitezi un site web dincolo de Google.

Dacă faci click pe fragment, te va duce la pagina web din care a extras informațiile. Însă, acum textul din fragment va fi evidențiat în galben, iar browserul va rula automat în secțiunea respectivă.

O nouă funcționalitate Google scurtează timpul de căutare

Potrivit lui Danny Sullivan, Google lucrează de ceva vreme la această funcționalitate. A lansat-o pentru paginile AMP în 2018 și a început testarea funcționalității pe paginile HTML anul trecut. Cu toate acestea, de săptămâna trecută, Google folosește în mod regulat funcția pe paginile HTML. Lansarea a fost confirmată prin intermediul unui tweet din contul oficial Google Search.

Funcționalitatea poate fi limitată

SearchEngineLand raportează că funcția este acum live pe majoritatea fragmentelor și browserelor prezentate. Însă, o pagină de asistență Google notează că funcționalitatea poate fi limitată în funcție de ceea ce suportă browserele individuale.

În cea mai mare parte, aceasta pare a fi o modalitate de a aduce utilizatorii către conținutul căutat mai rapid. Cu toate acestea, evidențierea ar putea să nu se potrivească cu designul site-ului. SearchEngineLand observă că acest lucru ar putea avea un impact pe piața publicitară. Vizitatorii unui site web pot fi trimiși automat în jos peste anunțurile website-ului către conținutul relevant.

Publicația constată că este posibil ca site-urile să fie nevoite să schimbe locația anunțurilor lor în funcție de cea mai recentă caracteristică Google.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version