Home Accesorii Prelungitoare și derulatoare cu tambur Brennenstuhl

Prelungitoare și derulatoare cu tambur Brennenstuhl

0

Cine spune că sculele electrice sunt doar pentru bărbați, se înșală amarnic. Există numeroase scenarii în care un prelungitor de 24 de metri cu 4 prize sau un fierăstrău electric sunt de folos femeii. Mai ales celor care sunt pasionate de proiecte DIY, cum sunt eu. De ce am ajuns să testez și să utilizez prelungitoare și derulatoare cu tambur Brennenstuhl?

În ultimii ani, mi-am dat seama că mă relaxează foarte mult să dezvolt proiecte personale care au la bază lucrul manual. Așa am ajuns să creez o mască de calorifer cu ajutorul lui Cristi. Cum de altfel, am dat cu vopsea studioul și am aplicat tapet sau am creat cadrul feeric din Eden Garden.

Cristi este, la rândul lui, pasionat de asamblat piese. Fie că vorbim de un joc de lego sau de mobilier de la IKEA, studiază instrucțiunile cu dichis și nu-i scapă niciun detaliu. Astfel, zic eu, am ajuns să formăm o echipă foarte bună inclusiv în proiectele DIY, nu doar în cele profesionale ce au legătură cu Noobz.

Pentru fiecare proiect DIY de care ne ocupăm avem nevoie de scule electrice. Așa încât, zis că e un prilej numai bun să și testăm ustensile din această categorie. Pentru filmările pe teren, folosim un prelungitor cu tambur de 10m. Asta pentru că avem nevoie de lumini și trebuie să ne asigurăm că nu întâmpinăm provocări în timpul pregătirii proiectelor video.

Pentru proiectele DIY, mai ales pentru cele de care ne-am apucat vara aceasta, aveam nevoie de un prelungitor cu tambur de 25m. În vreme ce, pentru bucătărie, niciodată nu e de ajuns un prelungitor care are mai puțin de 8 prize.

Așa am ajuns să testăm prelungitoare și derulatoare cu tambur Brennenstuhl

Experiența ne-a învățat că prelungitoarele și derulatoarele no name nu sunt o soluție. Cu energia electrică nu te joci. Asta mai ales când există risc de supraîncălzire și suprasarcina. Iar pentru că de curând ne-a explodat un cablu de la un prelungitor cu o priză în timp ce tundeam iarba cu o mașină de tuns ieftină, cu atât mai mult nu vrem să ne jucăm la acest capitol.

De prelungitorul cu 8 prize de la Brennenstuhl am avut nevoie în bucătărie. Orice pasionat de gastronomie știe că două prize instalate în bucătărie nu sunt niciodată de ajuns. Mai ales dacă folosești ca noi: o plită electrică, un prăjitor de pâine, storcător de fructe, espressor de cafea, blender pentru shake-uri și oale electrice pentru gătit.

Dacă ai copii, ai nevoie neapărat de un prelungitor cu protecție pentru ei. Iar ca să fii sigur că ai eliminat orice risc atunci când ai terminat treaba în bucătărie sau ai plecat de acasă, un prelungitor ce dispune și de comutator de siguranță ON/OFF iluminat, e ideal.

Prelungitoare și derulatoare cu tambur Brennenstuhl

Folosesc deja prelungitorul cu 8 prize de 2.5 metri de o lună de zile

Este de culoare neagră, la fel ca toate gadgeturi de gătit din bucătărie. Prizele au împământare și sunt dispuse la 45 de grade. Acest lucru îmi permite fără probleme să introduc orice ștecher în priză, din unghiuri diferite. Mai ales pentru că știm faptul că unele ștechere sunt mai mici, altele mai mare, unele sunt mai ușor de introdus, altele mai greu.

În ceea ce privește cablul, este H05VVF, cu 3 fire, cu sectiunea de 1.5 mm. Nu vorbim despre un prelungitor rezistent la apă, așa că atenție când umblați cu lichidele. În schimb, există protecție împotriva corpurilor solide străine cu diametrul ≥12,5 mm.

Un astfel de prelungitor este util atât în bucătărie, ca în cazul nostru, cât și într-o magazie cu scule electrice, să încărcați acumulatori. Dar, îl puteți folosi și oriunde altundeva în casă, unde există mai mulți consumatori. Este un produs foarte solid, cu o construcție rezistentă și de calitate care merită negreșit suma de 122,57 lei.

Tot de la Brennenstuhl folosim un derulator cu tambur de 25m

Întrebuințarea sa principală este în curte și grădină. L-am folosit până acum atât pentru atunci când am tuns iarba și am conectat mașina de tuns iarba la priză, cât și pentru alți consumatori din curte, precum videoproiectorul, boxa Trust Klubb sau pentru încărcarea laptopurilor când lucram din cort, afară.

Cablul este gestionat foarte bine în timpul înfășurării. Așa încât, îl rulăm și în derulăm fix la lungimea de care avem nevoie. Când terminăm treaba cu el, în 30 de secunde e strâns și bun de pus la loc de cinste în magazia cu scule. Transportul se face extrem de simplu, cu ajutorul mânerului de ghidare ergonomic, iar cablul este rezistent la abraziune, strivire, lumină UV, tăiere sau rupere.

Nu o să vă ascund că am trecut de multe ori cu mașina peste el

De asemenea, l-am lăsat în soare când am lucrat în curte și în grădină și la un moment dat chiar l-am uitat în ploaie. La fel ca prelungitorul cu 8 prize, vine cu protecție la supraîncălzire și suprasarcină. În cazul în care are loc oricare dintre cele două situații, produsul vine cu o lampă de control.

În ceea ce privește prizele, sunt trei la număr. Acestea vin cu capace cu închidere automată. Personal, mi-aș fi dorit să fie minim 4 prize. Asta în special pentru atunci când lucrez în curte de pe laptop și trebuie să îmi încarc gadgeturile. Însă, asta e o ”pretenție” personală. Prizele sunt monofazate. În vreme ce, greutatea derulatorului este de 4.2 kg, fix cât cântărește Eden.

Protecția este IP44. Asta înseamnă că avem protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 1.0mm și protecție împotriva apei pulverizate cu orice înclinație. Așa încât, nu e de mirare că derulatorul a rezistat cu brio în urma ploii în care l-am uitat într-una dintre zilele în care l-am folosit.

Prețul derulatorului cu tambur Brennenstuhl este de 348,31 lei

E mult, e puțin? În contextul în care există produse din această categorie la 100 – 150 lei, unii dintre voi veți spune că e scump. Însă, eu sunt de părere că trebuie puse în balanță avantajele și dezavantajele. Trebuie stabilit raportul calitate-preț, iar la final să tragem o concluzie.

V-am spus cu ce vine produsul, puteți afla mai multe de pe pagina de produs, iar orice alte întrebări le așteptăm în comentarii.

De multe ori, când mergeam în magazinele bricolaj, nu știam ce prelungitor să aleg, după ce mi se ardeau subit cele de acasă. Așa că, alegeam în funcție de preț. Ei bine, nu e mereu cea mai smart decizie. E bine să te interesezi despre producător, categoria de produse și să așterni pe hârtie avantaje versus dezavantaje.

Așa vă recomand să faceți cu telefoanele și alte produse de tehnologie, așa vă recomand și cu noua categorie de produse din care am început să testăm mulțumită constructii-mag.ro.

Abia am deschis lista sculelor electrice pe care le testăm la Noobz. Așa că, stați cu ochii pe noi, că avem de treabă. Dacă avem parte de surprize, cu siguranță vă anunțăm. Dar în cazul în care nu va fi niciodată cazul, dar aveți curiozități, scrieți-ne în comentarii. Vă invităm să urmăriți proiectul ”Vara DIY cu Ryobi One+” Powered by Bricolaj-Mag.ro. În cadrul acestuia vom folosi inclusiv prelungitoare și derulatoare cu tambur Brennenstuhl.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version