Home Review Cubot Note 20 reprezintă un salt semnificativ de la Note 7

Cubot Note 20 reprezintă un salt semnificativ de la Note 7

0
Cubot Note 20 reprezintă un salt de la Note 7

Cubot Note 20 reprezintă un salt semnificativ de la Note 7, iar asta pentru că este fratele mai mare al dispozitivului Note 7. Dacă v-ați fi așteptat să fie mai multe modele între Note 7 și Note 20, va trebui să va dezamăgesc. Avem Note 7, după care Note 20, cu versiunea Note 20 Pro. Numerotarea este aleatorie, după cum se pare. Cu toate acestea, fratele mai mare nu este mare doar ca dimensiuni și preț, ci și la specificații. Modelul Cubot Note 20 poate fi achiziționat la un preț de 599 de lei. Dar ce primim de banii aceștia?

Primim un dispozitiv elegant, cu o diagonală de 6,5 inch, display HD+ Waterdrop. La fel ca frățiorul său are Android 10 stock, iar memoria RAM este de 3GB. Mediul de stocare este tot de 64GB, deci nu este nicio diferență la acest capitol.

Ce mi-a atras atenția la design-ul acestui model este că spatele seamănă izbitor cu Huawei Mate 30. Iar asemănarea se oprește la design și setup de cameră. Din păcate nu se extinde și la performanțele camerei. Nu de alta, dar vorbim despre o diferență de preț de 6 ori mai mare.

Camera foto oferă mai multe moduri de fotografiere

Iar pentru că am deschis subiectul cameră foto, zic să începem cu ea. Dacă modelul Cubot Note 7 era echipat cu un senzor produs de Samsung, Note 20 are un senzor IMX486 de 12 megapixeli, produs de Sony. Cu toate acestea, nu pot spune că pot observa o diferență majoră în ceea ce privește fotografiile. Este o îmbunătățire, dar nu suficientă încât să te facă să spui că merită.

Chiar și la camera frontală, nu sunt diferențe majore. Am făcut aceleași fotografii ca și în cazul Note 7. La Note 20, observăm că nu mai am pete roz pe față, atunci când fac poza la lumina monitorului. Dar, nu știu de ce, sunt roșu ca racul. Fotografia realizată la lumina de la fereastră este de o calitate mai bună.

Modelul Note 20 dispune pe ambele camere de moduri de fotografiere beauty, bokeh, pro și de noapte. Dacă acestea ajută prea mult, nu aș putea garanta.

Cubot nu excelează la capitolul performanțe, dar se descurcă în activitățile de zi cu zi

Mergem mai departe și vom discuta și despre performanțe. Note 20 are procesor MediaTek Helio A20 quad core. Este un procesor decent, dar care nu va face față dacă smartphone-ul este încărcat cu prea multe aplicații. Trebuie să ai mare grijă. Acesta se descurcă foarte bine pentru utilizare normală, cum ar fi browsing, Facebook, Instagram sau YouTube. Dar la jocuri mai solicitante nu va face față.

Și acest model dispune de dual sim și card de memorie de până la 128GB. Bateria este un ageneroasă de 4200 mAh, iar ca funcționalitate inedită pentru acest tip de dispozitiv avem suportul NFC, pentru plățile contactless. Deși, nu mi-aș pune 100% încrederea în acest tip de tranzacție, prin acest dispozitiv.

Nu avem senzor de amprentă pe acest dispozitiv, dar există deblocare facială controlată de inteligența artificială. Deși sună bine, sugestia mea este ca deblocarea smartphone-ului să fie realizată nu doar prin deblocare facială, ci să existe o modalitate secundară, cu cod.

Display-ul este mare și generos în culori

Display-ul are o dimensiune de 6.5 inch cu rezoluție HD+. Am urmărit mai multe clipuri video pe YouTube și am observat căoferă culori vii. Experiența deși nu se compară cu cea oferotă de unele dispozitive mai performante, dar ținând cont că am făcut un downgrade, nu aș putea spune că a fost de neurmărit.

Același lucru l-aș spune și despre experiența audio. Sunetul este bu și clar, atâta timp cât nu depășești 70% volum. Pe de altă parte, poți oricând să folosești căști audio.

Concluzie

Una peste alta, Cubot Note 20 are un design plăcut, iar la prețul de doar 599 de lei, oferă un raport calitate-preț foarte bun. Aș spune că Note 20 ar fi potrivit tot pentru copii de până în 12 ani, care au nevoie de un ecran mai mare de vizionare pentru YouTube.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version