Home Accesorii REVIEW aspirator manual Ryobi R18HVF-0

REVIEW aspirator manual Ryobi R18HVF-0

0

De mai bine de jumătate de an folosim un aspirator manual Ryobi R18HVF-0 în proiectele noastre DIY. Întrucât i-am văzut aplicabilitatea în mai multe scenarii, am zis că nu strică să avem un review pe site și pe acest subiect.

Ryobi R18HVF-0 este un aspirator manual de mici dimensiuni, compatibil cu acumulatorul de 18V. Dacă ne-ați urmărit proiectele DIY, știți că toate produsele Ryobi au în comun un element: acumulatorul. Același acumulator poate fi folosit la zeci de scule electrice Ryobi.

Când am construit masca de calorifer DIY, am folosit mașina de găurit și înșurubat RYOBI One+ (R18PD5-0). Acesta funcționează, de asemenea, cu acumulatorul de 18V, lucru ce o face extrem de versatilă.

REVIEW aspirator manual Ryobi R18HVF-0

Aveam nevoie de un aspirator manual pe care să îl folosim în special pentru proiectele DIY de acasă. Cerințele au fost simple: să fie mic, ușor, să vină cu acumulator și să îl putem folosi inclusiv pentru aspirat covorașele și tapițeria din autoturism.

Pentru că începusem deja să folosim produsele Ryobi, ne-am interesat dacă există și aspiratoare manuale care să funcționeze cu acumulatorul de la mașina de găurit. Ei bine, există nu doar un model, ci mult mai multe pe care le puteți verifica și voi pe bricolaj-mag.ro. Noi am decis să ne oprim la modelul de 213 lei pentru că am considerat că e cel care răspunde exact la cerințele noastre.

Aspiratorul are un debit de aer de pana la 1300 l/min. Ce înseamnă acest lucru? Dacă derulezi un proiect DIY cu lemn, rumegușul este foarte simplu de aspirat. De asemenea, dacă trebuie să aspiri pilitură de fier, șuruburi și alte resturi mici pe care nu vrei să le aduni cu mătura sau cu mâna, aspiratorul manual își face treaba.

Am folosit Ryobi R18HVF-0 inclusiv pentru a aspira praful după ce am dat găuri pentru a monta mobilierul în birou. Știm foarte bine că atunci când dai găuri, praful de cărămidă, care se strânge pe plinta parchetului, este destul de păcătos. E greu să îl strângi cu mătura sau cu o cârpă pentru că lasă dâre. Recomandat este să îl aspiri și cu certitudine nu vrei să folosești apiratorul pe care îl folosești să aspiri covoarele din casă. Mai ales dacă vorbim despre un aspirator cu sac.

Un aspirator manual fără sac

Acesta vine cu un recipient pentru coletarea prafului, cu o capacitate de 540ml. În recipient ai un filtru mic și ușor de curățat cu o pansulă, iar dacă situația impune, poți spăla recipientul cu apă.

Dacă trebuie să aspiri, acumulatorul de 18V asigură o autonomie de până la 30 de minute. Greutatea aspiratorului manual este de doar 1.4kg, ceea ce îl face extrem de ușor de utilizat. Fără acumulator, aspiratorul cântărește doar 1kg. Din punct de vedere al zgomotului, aspiratorul manual este mai gălăgios decât un aspirator standard. Așa încât, nu este exclus să se audă pe casa scării când dai cu aspiratorul în locuință.

Dacă vreți un aspirator manual foarte puternic, să nu aveți mari așteptări de la Ryobi R18HVF-0

V-am spus că noi am ales acest aspirator manual exclusiv pentru proiectele DIY. Îl folosim pentru atunci când aspirăm praful de cărămidă sau rumegușul după ce am tăiat lemn. De asemenea, am aspirat resturile de pământ de la flori, când am construit ghiveciul din lemn.

Uneori, dacă se strâng smocuri de praf pe lângă plintă, aspirăm camerele de jur împrejur. Asta pentru că Aspirică, aspiratorul-robot de la Rowenta, nu poate să se urce pe plinte și suprafețe mai înalte.

Dacă vrei să aspiri covoare cu Ryobi R18HVF-0, nu o să ai cele mai bune rezultate. De asemenea, nu îl recomand pentru a aspira patul sau pentru a vida sacii de haine. În astfel de cazuri ai nevoie de un produs mai puternic. Bricolaj-mag.ro are în gama Ryobi și aspiratoare manuale mai puternice, doar că trebuie să decizi care e potrivit pentru tine.

Poți aspira parchetul și gresia cu Ryobi R18HVF-0. Dacă nu ai traverse sau covorașe de aspirat, acesta trage fără probleme praful, pietricelele, firimiturile și alte resturi.

Personal, aleg să nu folosesc accesoriile pentru pardoseală. Pentru că nu vorbim despre cel mai puternic aspirator, e greu să transporte mizeria de la sol, prin țeavă, în recipientul de colectare. În unele situații acesta trage suficient de bine, în alte situații nu face față. Însă, să nu uităm că e un produs de mici dimensiuni, portabil, gândit pentru anumite scenarii de lucru. Mai mult decât atât, nu este gândit pentru uz casnic, ci pentru proiecte pe care le desfășori în gospodărie.

Când recomand să cumperi un Ryobi R18HVF-0

Dacă obișnuiești să desfășori proiecte DIY și mătura nu e opțiune. Dacă lucrezi în construcții și ești tipicar, vrei să fie mereu curat în urma ta când dai găuri. Mai e potrivit dacă vrei să ai mereu un aspirator de mână în mașină, dar și dacă locuiești într-o casă fără covoare.

Din punctul nostru de vedere, Ryobi R18HVF-0 și-a scos banii de când îl avem. Este practic, îl poți depozita pe orice raft din casă sau din magazie, se curăță foarte ușor, iar faptul că îl folosești fără fire e o plăcere.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version