Home Divertisment Evoluţie Starlink ar putea avea acoperire globală până în septembrie

Starlink ar putea avea acoperire globală până în septembrie

0

Starlink ar putea avea acoperire globală până în septembrie. SpaceX trebuie să obțină aprobări de la autoritățile de reglementare.

Starlink ar putea avea acoperire globală până în septembrie

Serviciul de internet prin satelit Starlink ar putea oferi utilizatorilor din regiunile izolate din întreaga lume conexiuni de mare viteză înainte de sfârșitul anului. SpaceX a lansat până acum 1.800 de sateliți pentru constelația Starlink. Au fost lansați doar o parte din cei 12.000 de sateliți aprobați pentru constelație. Însă, este suficient pentru a permite acoperirea la nivel mondial.

Potrivit Reuters, președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, a dezvăluit într-o conferință că serviciul va putea oferi o acoperire globală continuă. Acest lucru va fi posibil după ce toți cei 1.800 de sateliți vor atinge orbita operațională. Corporația aerospațială se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în septembrie anul acesta.

Asta nu înseamnă că SpaceX poate oferi automat tuturor utilizatorilor din întreaga lume acces la servicii de internet. După cum a explicat Shotwell în timpul conferinței, SpaceX va trebui mai întâi să obțină aprobări de la autoritățile de reglementare pentru a furniza servicii de telecomunicații în fiecare țară în care dorește să ofere internetul Starlink.

În prezent, Starlink este disponibil ca serviciu beta doar în câteva țări. Printre aceste țări se numără SUA, Marea Britanie și Canada. CNBC a descoperit la începutul acestui an că SpaceX a înregistrat deja filiale în Austria, Australia, Argentina, Brazilia, Franța, Chile, Columbia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Filipine, Sud Africa și Spania.

În februarie, SpaceX a raportat într-o înregistrare FCC că serviciul are deja peste 10.000 de utilizatori. Compania a deschis apoi programul de testare beta pentru mai mulți utilizatori și a oferit tuturor celor interesați opțiunea de a plăti un depozit de 99 USD cu promisiunea de a le oferi acoperire în acest an sau în următorul an.

A existat atât de mult interes pentru serviciu, încât SpaceX a dezvăluit în mai că a primit peste 500.000 de comenzi Starlink. Shotwell nu a explicat planurile companiei pentru acest serviciu după luna septembrie. Însă, rămâne de văzut dacă Starlink extinde programul beta pentru a primi noi utilizatori în țările menționate mai sus.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version