Home FILM Netflix suspendă producțiile rusești

Netflix suspendă producțiile rusești

0
Netflix suspendă producțiile rusești

Netflix suspendă producțiile rusești pe fondul invaziei din Ucraina. Decizia vine în urma demersului inițiat de companie de a nu difuza canale TV rusești de stat.

Reacția împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia continuă să crească și se extinde pe toate planurile. Potrivit Variety, Netflix a „întrerupt” toate proiectele viitoare pe care plănuise să le întreprindă în Rusia.

Compania avea patru producții originale în desfășurare în Rusia, inclusiv una regizată de Dasha Zhuk. Filmarea producției era în desfășurare înainte de decizie. Conform Deadline, Netflix are un serial nenominalizat, care va fi finalizat. Soarta celorlalte două proiecte este mai puțin clară.

În special, se pare că compania nu a luat o decizie cu privire la ce să facă cu Anna K. Este vorba despre adaptarea sa, de mare profil, după Anna Karenina a lui Lev Tolstoi.

Netflix suspendă producțiile rusești

Inițiativa vine după ce Netflix a declarat că nu va respecta legea rusă Vitrina TV. Măsura cere ca companiile audiovizuale cu peste 100.000 de abonați să poarte 20 de canale gratuite de stat, inclusiv NTV și Spa. În decembrie, autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor Roskomnadzor din țară a declarat că Netflix va trebui să respecte legea. Dar Rusia nu a aplicat-o, încă, înainte ca compania să ia decizia la începutul săptămânii. La acea vreme, Netflix a spus că „nu are niciun plan” să ofere programarea necesară din cauza „situației actuale”.

La fel ca această inițiativă, decizia de a opri câteva producții poate fi mai mult un gest simbolic decât un sacrificiu major din partea Netflix. Compania a început să ofere o versiune localizată a platformei sale în Rusia, în urmă cu aproximativ un an. Și, se pare, are mai puțin de 1 milion de abonați în țară. De asemenea, nu are birou în țară și nici angajați.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version