Home FILM HBO Max produce Spy/Master, un nou serial Max Original

HBO Max produce Spy/Master, un nou serial Max Original

0

HBO Max produce Spy/Master, un nou serial Max Original, care se filmează în România și Ungaria. Scenariul serialului de șase episoade a câte 50 de minute a fost câștigătorul concursului: „Write a screenplay for…”. Alec Secăreanu, actorul nominalizat la British Independent Film Awards, cunoscut publicului pentru rolul din filmul God’s Own Country va avea rolul principal.

Serialul este produs de Proton Cinema și Mobra Films.

Acțiunea din Spy/Master este plasată la apogeul Războiului Rece și prezintă o săptămână din viața lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu și cel mai important consilier al acestuia. Totuși, Godeanu are un secret. Este agent dublu și trebuie să scape din România și de Ceaușescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o șansă de a rămâne în viață, el se folosește o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire și fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii propriei țări (Ana Ularu și Laurențiu Bănescu), pe deplin conștient că dezertarea îi pune familia în pericol de moarte.

Ioanina Pavel, creative producer HBO Max:

„Nu am putea fi mai încântați să spunem această poveste a dezertării, care se întinde pe ambele părți ale Cortinei de Fier și a atras talente excepționale internaționale și din România. Deși acțiunea are loc în trecut, sperăm că serialul va rezona cu spectatorii de astăzi, indiferent dacă sunt interesați de politică sau pur și simplu le place să urmărească un show inteligent, elegant și distractiv.”

Johnathan Young, VP Original Programming , Commissioning Editor Central Europe, HBO Max consideră că „producția este un exemplu de colaborare Est-Vest, de la conținut și talente până la locații. Deși se înscrie într-un gen familiar, personalitățile și dilemele din serial sunt neașteptate și noi. Avem o echipă extraordinară pentru acest proiect care oferă o perspectivă nouă și actuală unui subiect cunoscut.”

Spy/Master este scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), iar imaginea îi aparține lui Ben Wheeler (The Tourist, The Baby). Antony Root și Johnathan Young sunt producătorii executivi pentru HBO Max. Ioanina Pavel este creative producer HBO Max. Viktória Petrányi și Judit Sós sunt producătoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producătorul din partea Mobra Films.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version