Home Homepage UE somează Google să schimbe politica de confidenţialitate

UE somează Google să schimbe politica de confidenţialitate

0

Autoritatea de reglementare a sectorului online din Uniunea Europeană a declarat că politica de confidenţialitate a Google nu corespunde cu legile din spaţiul comunitar, dar compania americană nu a efectuat modificările nesesare, informează BBC.

CNIL, regulatorul pieţei franceze a efectuat o anchetă asupra YouTube, Google Plus şi Gmail, site-uri care aparţin companiei americane. Google trebuie să ofere informaţii mai clare despre datele pe care le colectează şi în ce scop le foloseşte. Compania trebuie să ofere şi mai mult control utilizatorilor asupra informaţiilor personale care apar în Google.

Francezii au efectuat această anchetă în numele celor 27 de membri sai Uniunii Europene, deşi România, Grecia şi Lituania nu au semnat acest acord.

Autorităţile din Marea Britanie au salutat iniţiativa. “Este absolut corect ca autorităţile de reglementare europene să se concentreze pe securitatea cetăţenilor spaţiului comunitar, mai ales că oamenii trebuie să ştie datele care sunt colectate şi modul în care sunt folosite” mai spun britanicii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version