Home Homepage Madonna și Rihanna – surse de viruşi

Madonna și Rihanna – surse de viruşi

0

Mare atenţie la campaniile de tip spam care circulă pe internet. Cea mai recentă foloseşte numele unor vedete ca Madonna şi Rihanna, iar unicul lor scop este de a răspândi viruşi Trojan, viruşi care dau acces la datele personale unor terţe persoane.

Odată ce viruşii au fost instalaţi în calculatorul victimei, acesta este integrat într-o reţea de computere „zombie”, care, la rândul lor, trimit viruşi mai departe, sub forma unei surse credibile, informează specialiştii Bitdefender.

Rihanna – a doua cea mai populară vedetă de anul acesta între utilizatorii de internet din România, cu 301.000 de căutări lunare pe Google – și Madonna – vedetă ce ocupă, cu 49.500 de căutări lunare, locul 24 în același clasament realizat cu ajutorul unei aplicații Google – sunt folosite drept momeală pentru a-i conduce pe utilizatori pe site-uri periculoase găzduite de domenii rusești.

Deschiderea paginilor web infectează utilizatorii vulnerabili cu viruși care fură date personale și pun computerele la dispoziția atacatorilor. Astfel, utilizatorii devin la rândul lor sursă de viruși, întrucât calculatoarele sunt manevrate de la distanță de infractori cibernetici printr-un server de comandă şi control.

Subiecte precum: “FWD: Best of Madonna’’ și “Justin Bieber fan’s suicide” atrag utilizatorii pe site-uri canadiene de medicamente sau pe site-uri rusești care găzduiesc viruși. De asemenea, pentru a face escocheria ce folosește numele Rihannei să pară o reclamă la unul dintre  hiturile sale celebre, infractorii includ cuvântul “Umbrella’’ în mesajele de tip spam.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version