Home Homepage New York, primul oraş din SUA care va avea domeniu Web personalizat

New York, primul oraş din SUA care va avea domeniu Web personalizat

0

Faptul că o sa avem GTLD-ul nostru, unic, „nyc„, pune oraşul New York într-o poziţie de frunte, în peisajul digital, şi crează noi oportunităţi pentru afacerile mici„, a spus primarul Bloomberg. „Întreprinzătorii se vor putea simţi conectaţi cu New York City, unul dintre cele mai puternice şi prestigioase branduri ale lumii„.

 

ICANN lucrează, de ani de zile, la extinderea domeniului digital generic, prin extensii de tipul .com, .org, .net, .edu, pentru o grupare cât mai bună a informaţiei din online şi pentru o indexare cât mai rapidă a căutărilor.

ICANN a anunţat, în februarie, că urmăreşte extinderea domeniilor top-level (TLD – .com, .org, etc.) cu câteva sute de noi domenii, în 2013, aceasta fiind cea mai mare creştere a domeniilor, din 1980 până în zilele de astăzi.

Locuitorii New York-ului vor fi nevoiţi să se înscrie pe listă, pentru a obţine un domeniu .nyc. De asemenea, va fi necesar să îndeplinească o listă de cerinţe, una dintre ele fiind  adresa fizică în limitele oraşului.

Înscrierile vor începe în lunile următoare, urmând a fi stabilit şi costul unui astfel de domeniu. „Se observă o creşte a căutarilor online, în funcţie de locaţia afacerii„, spune Ken Hansen, General Manager pentru „.nyc Registry Services„, din partea firmei Neustar, firma care gestionează .nyc(New GTLD), în folosul orasului New York.

Firma Neustar este un gigant, care oferă servicii de informare, analiză, Internet, telecomunicaţii, media şi advertising, de peste 15 ani. În 2009 a fost clasată pe locul 17, în topul firmelor cu cea mai mare creştere din domeniul tehnologic, de publicaţia Forbes.

Campania de promovare a domeniului se desfăşoara sub sloganul One city. One adress şi face apel la mândria civică, binecunoscută, a newyorkezilor.

Acest proiect al domeniului personalizat „.nyc” a fost lansat de Ministerul Telecomunicatiilor din SUA (Department of Information, Technology and Telecommunications), printr-un comunicat dat pe 5 Octombrie 2009.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version