Home Homepage YouTube a investit 50 milioane de dolari în platforma Vevo

YouTube a investit 50 milioane de dolari în platforma Vevo

0

Vevo este principalul furnizor de conţinut al YouTube. Parteneriatul celor două companii datează din anul 2009 şi s-a încheiat în decembrie 2012, însă a fost reînnoit temporar în timp ce reprezentanţii YouTube şi Vevo au negociat o prelungire a acestuia.

Compania Vevo are sediul central în New York, acţionarul majoritar al acesteia fiind Sony Music Entertainment şi Universal Music Group, în timp ce acţionarul minoritar este Abu Dhabi Media.

Un reprezentant al companiei Google a declarat: „Am făcut o investiţie în Vevo. Suntem încântaţi de perspectivele lor şi de faptul că putem oferi utilizatorilor YouTube cea mai bună experienţă muzicală posibilă”.

Pe de altă parte, oficialii Vevo au confirmat investiţia făcută de YouTube, dar au refuzat să ofere alte informaţii.

Conform Billboard, YouTube deţine aproximativ 7% din platforma Vevo, în care a investit o sumă cuprinsă între 40 şi 50 de milioane de dolari.

Vevo oferă videoclipuri muzicale pe propriul său site, însă are şi canale pe YouTube, în care sunt prezentate clipuri ale unor artişti foarte cunoscuţi, între care se numără Rihanna, Adele şi Lil Wayne.

Vevo a fost cel mai important partener al YouTube în Statele Unite ale Americii în luna mai, atrăgând 50 de milioane de utilizatori unici. Aceştia au petrecut în medie 36,1 minute pe canalul Vevo de pe YouTube, potrivit companiei de cercetare ComScore, citată de Reuters.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version