Home Homepage Secretul succesului online

Secretul succesului online

0

Consider că acest subiect trebuie formulat fără a ţine cont de reguli de indexare, de format recomandat, de titluri SEO, focus word, article heading sau orice alte pietre de temelie ale unui articol online de succes şi asta pentru că scopul este de a divulga câteva din secretele succesului pe care unii îl „pe linie”.

Vă place povestea mea? Ar trebui să vă placă, doar m-am străduit din rasputeri să trec de jumătatea limitei de 300 de cuvinte prin care un text devine articol. Toată lumea pe care o cunosc, chiar mai mulţi necunoscuţi decat cunoscuţi, mi-au urmărit povestea pe Facebook. Fantastic, uite câte like-uri am… şi câte share-uri…Ce spun statisticile de trafic? Fenomenal, aproape că sunt „the next best thing”. Povestea mea e cea mai tare, pentru că
AM PLĂTIT.

Într- o epoca în care succesul este definit de impact, există multe moduri de a păcăli, însăşi titlul şi subiectul sunt o mare păcăleală. Să vă spun secretul.

Am nevoie de un număr mare de pageviews? Aş putea închiria un botnet la 2 dolari pe ora şi să îndrum câteva mii de vizitatori către povestea mea. Dar numărul de pageviews este tehnică old-school, astăzi contează implicarea (engagement). Hmmm, mai bine încerc Fiverr, un serviciu de 5 dolari care îmi găseşte oameni care să facă tot felul de munci în favoarea poveştii mele, contra cost bineînţeles.

Mai întâi o să plătesc pe cineva să-mi aducă 6000 de vizitatori care să stea cel puţin 30 de secunde pe pagina povestii mele, după care o să mai dau 5 dolari pentru 2000 de share-uri pe Facebook. Şi ca să fie meniul complet, mai dau 5 dolari pentru 500 de tweet-uri şi încă 5 dolari pentru 500 de re-tweet-uri.

Banii n-aduc fericire? Hahaha.

Dar, în final, influenţa contează mai mult decât impactul pentru că mă interesează elogiul poveştii, nu ecoul (asta e furată de la Nietzsche). Am încercat eu sa găsesc pe cineva influent, aşa că m-am dus la BuySellAds, să tweet-uiască ei povestea mea, dar mi-au cerut 4600 de dolari dacă postează Paris Hilton şi mi-au cam transpirat buzunarele când am auzit. M-am mulţumit cu 29 de dolari pentru ca Tiago Castrotweet-uiască povestea mea celor 100.000 de oi, pe care le are. Cam atât pentru azi, că îmi depăşesc bugetul. Şi ca să se indexeze mai bine povestea, vă repet: acesta este şperaclul succesului online. Cheia s-a rupt şi oricum nu deschidea multe uşi.

Adaptare după un text de Mat Honnan, Wired.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version