Home Homepage Oamenii de ştiinţă folosesc urina pentru a încărca bateria de la mobil

Oamenii de ştiinţă folosesc urina pentru a încărca bateria de la mobil

2

Echipa a născocit o metodă prin care bacteriile crescute pe anozi din fibra de carbon, au fost manipulate prin diluarea urinei în cilindri ceramici, pentru a produce cantități mici de sarcină electrică, care au fost apoi stocate pe un condensator.

Frumuseţea acestui combustibil este că nu ne bazăm pe natura incertă a puterii vântului sau a soarelui; refolosim deşeuri pentru a crea energie„, a afirmat unul dintre inginerii implicaţi în proiect.

Pe cât de captivant sună proiectul, dimensiunea celulei este cea a unei baterii de maşină, prin urmare utilitatea sa pentru dispozitivele mobile a fost diminuată în mod drastic. Totuşi, cercetătorii susţin că vor lucra la reducerea dimensiunii MFC pentru a întruni specificaţiile moderne.

Ţinta noastră este de a avea un dispozitiv care poate fi cărat cu uşrinţă„, a adăugat inginerul.

În prezent, dispozitivul MFC este capabil să genereze suficientă putere pentru a permite trimiterea de SMS-uri, navigarea pe internet şi efectuarea unor convorbiri scurte.

Dacă simţi nevoia să urinezi chiar în acest moment, nu uita că deşeurile umane pot fi valorificate pentru a-ţi reîncărca telefonul mobil.

 

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version