Home Divertisment Evoluţie Intel a încorporat o cameră 3D într-un smartphone

Intel a încorporat o cameră 3D într-un smartphone

0

Intel a dezvăluit o versiune de cameră 3D, care este mică și destul de subţire pentru a fi montată într-un smartphone de 15.2 cm.

Senzorul RealSense poate fi folosit pentru a recunoaște mișcările mâinii și capului și face posibilă schimbarea focalizării pe fotografii după ce acestea au fost făcute.

Prototipul a fost prezentat de către directorul executiv al companiei, Brian Krzanich, la un eveniment în Shenzhen, China.

_82184293_137d7476-0643-4ea3-bf8c-6113a78c4705

Un expert a menționat că au rămas întrebările cu privire la cererile de energie.
Deși domnul Krzanich a prezentat un exemplu de telefon activat RealSense, el nu a demonstrat că acesta şi funcţionează, ceea ce poate indica că este încă într-un stadiu incipient de dezvoltare.

„Dispozitivul care a fost prezentat pe scena de la Intel Developer Forum a fost un prototip care a fost creat în colaborare cu o firmă chineză, căreia nu îi putem da numele”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Aparatul este destinat pentru a arăta diferitele tipuri de aplicații, modele de utilizare și factori de formă în care tehnologia RealSense poate fi integrată și poate încuraja inovarea.”

Tehnologia este similară cu cea găsită în senzorul de mişcare şi imagine Kinect de la Microsoft, dar într-un pachet mult mai mic.

În timp ce Kinect a decăzut în topul preferinţele multor jucatori Xbox, o industrie watcher s-ar putea dovedi populară în rândul telefoanelor.

„Am ajuns la stadiul în care încorporarea unei camere cu rezoluție mai mare în telefoanele nu mai este un punct de vânzare așa cum obisnuia sa fie”, a declarat Chris Green, de consultanță Davies Murphy Group.

„Aşadar, producătorii trebuie să vină cu caracteristici suplimentare pentru a atrage. Este posibil ca următoarea generație de smartphone-uri să se diferențieze de ceea ce este deja pe piață.”

Intel a realizat în mod evident jumătate din provocare cu pricina – miniaturizarea. Una este să pui un lucru ca acesta într-un laptop, în care ai o baterie mare și acces la o rețea aceasta şi cu totul altceva să-l pui într-un telefon care trebuie sa dureze o zi întreagă.

Sursa

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version