Home Divertisment Gaming Steam nu ajută dezvoltarea gaming-ului pe sistemele Linux

Steam nu ajută dezvoltarea gaming-ului pe sistemele Linux

0

Valve s-a concentrat foarte mult pe dezvoltarea şi popularizarea gaming-ului pe platforma Linux.

Noua strategie de impulsionare a gaming-ului, prin intermediul Steam, care ar fi trebuit să aducă mai mulţi jucători dinspre sistemul de operare Linux, a întâmpinat dificultăţi.

Citeşte şi Steam renunţă la modurile plătite pentru Skyrim

Ultimul studiu efectuat de Steam, asupra componentelor hardware şi software utilizate, indică o scădere dramatică a utilizatorilor Linux, sub pragul de 1 procent.

Linux nu a avut prea mult de pierdut, scăderea fiind de la 1,05 procente, la 0,94 procente. Sistemul de operare cel mai utilizat este Windows, într-o proporţie zdrobitoare de 95,81 procente. Până şi OS X are un procent de 3,16.

Citeşte şi Steam Link, cel mai nou produs VALVE

Valve lucrează la un sistem de distribuire al jocurilor, pentru Linux, denumitp SteamOS. Probabil că mulţi au auzit de acest proiect. SteamOS este încă în stadiul beta, iar componentele hardware, care rulează sistemul de operare SteamOS sunt foarte scumpe şi la fel de rare.

Problema este că utilizatorii, care apelează la Windows, au nevoie de mai multe programe şi servicii, pe care nu le găsesc pe platforma Linux. Sistemul de operare Linux încă mai are probleme cu interfaţa neprietenoasă şi cu mai multe incompatibilităţi de tip hardware.

Citeşte şi Half-Life 2 primeşte un makeover printr-un nou mod

Ce este si mai paradoxal este că tocmai această „expansiune înceată” este cea care împinge utilizatorii către sistemul de operare Windows.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version