More

  Cum transferi documente de pe smartphone pe PC

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vrei să transferi documentele de pe smartphone pe laptop sau invers şi nu ştii care este cea mai eficientă metodă pe care o poţi folosi? Iată care sunt cele mai simple metode prin care poţi muta conţinutul de pe smartphone pe PC şi invers, după bunul plac.

  Aplicaţii de transfer Wi-Fi

  Computerul tău este conectat la o reţea wireless? Cea mai simplă metodă prin care poţi lansa un transfer de date este prin wireless.

  Aceste servicii se specializează în portarea rapidă de informații prin intermediul rețelei wireless direct pe un dispozitiv mobil. Odată configurate, aceste servicii sunt rapide, ușor de utilizat și destul de sigure, atâta timp cât conexiunea la internet wireless este stabilă.

  Citeşte şi: Smartphone-ul flexibil, portabil şi rezistent la apă

  De fapt, există atât de multe servicii disponibile de transfer Wi-Fi încât una dintre cele mai grele piese ar fi găsirea celui mai potrivit semnal pentru PC. Dacă utilizați dispozitive Android, veți dori să aruncaţi o privire la portal, o aplicație de Pushbullet. Descarcaţi aplicaţia pe telefon, scanaţi codul QR, și puteţi trimite imagini, clipuri video și alte fișiere prin intermediul site-ului pe telefon (dimensiunea ideală, până la 1GB). Este deosebit de ușor cu Chrome, pentru că trebuie să utilizaţi drag and drop pe fiecare fişier în parte pentru transferuri instant.

  Citeşte şi: Google lansează Postmaster Tools pentru Gmail

  O altă soluție comună este Filedrop, care este gratuit pentru toate sistemele, cu excepția iOS, îunde costă câţiva dolari. Ca portal, Filedrop împerechează PC-urile cu dispozitive mobile, permiţând un schimb rapid de documente cu un simplu drag and drop.

  Soluția de transfer Wi-Fi de la Apple este numită Airdrop și funcționează între toate Mac-uri și dispozitive iOS, fără a descărca niciun software suplimentar. Puteți găsi opțiunea Airdrop din meniul de partajare a diferitelor aplicații.

  Stocare în Cloud

  Majoritatea furnizorilor de stocare în Cloud oferă o alternativă rezonabilă pentru aplicaţii de transfer Wi-Fi. Nu aveți nevoie, de fapt de Wi-Fi pentru fiecare pas când folosiți un serviciu de partajare cloud. Încărcând fişierele pe Google Drive, Dropbox sau icloud, le puteţi accesa oricând şi de oriunde dacă aveţi aplicaţia instalată pe smartphone şi găsiţi o conexiune la Wi-Fi.

  Asocierea Bluetooth

  Asocierea Bluetooth este ca o versiune mai veche şi mai comuă de NFC care utilizează protocolul Bluetooth. Ca și în cazul NFC, aici nu aveți nevoie de o rețea fără fir pentru a transfera fișiere. Sunt suficiente doar două dispozitive cu Bluetooth. Porniți Bluetooth pentru ambele dispozitive, mobil și PC. De asemenea, în această situaţie trebuie să vedeţi dacă nu cumva este creată o legătură automată, iar documentele se descarcă direct în Documente descărcate (Dowloads).

  Citeşte şi: Windows 10 are o vulnerabilitate Wi-Fi extrem de periculoasă

  Bluetooth este o metodă sigură, deoarece cele mai multe dispozitive oferă conexiuni Bluetooth, și o dată asociate este ușor să schimbaţi doscumente automat. Dacă aveți un calculator foarte vechi și un dispozitiv mobil nou este posibil să existe unele probleme în ceea ce priveşte compatibilitatea, dar în zilele noastre aceasta este o problemă destul de rară.

  Prin e-mail

  Este mereu la îndemână atunci când ai nevoie să trimiţi ceva cuiva. Ai nevoie doar de o conexiună bună la internet şi documentele pot fi trimise cu uşurinţă. Singurul dezavantaj atunci când vrei să trimiţi documente de pe PC pe smartphone şi invers prin email este acela că, dacă ai poze sau documente care ocupă foarte mult spaţiu, eşti nevoit să le trimiţi pe rând sau să creezi o arhivă. Desigur, când documentele sunt prea mari, le poţi trimite prin Google Drive în cel mai scurt timp.

  Stick USB

  Dacă ai la dispoziţie un stick USB cu port pentru PC şi port pentru laptop, ai rezolvat problema transferului de date în cel mai scurt timp. Copiază datele din PC pe USB, după care mută-le pe smartphone. Totul se face cu un simplu drag and drop.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.