More

  Cum îţi recuperezi banii pe electrocasnicele arse

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă ţi s-a ars televizorul, frigiderul, calculatorul sau aparatul de aer condiţionat din cauza unei suprasarcini electrice, operatorul de reţea este obligat să te despăgubească cu contravaloarea produsului stricat sau cu a reparaţiei, informează Economica.net.

  Distribuitorul de energie electrică în raza căruia te afli trebuie să te despăgubească cu valoarea aparatului electrocasnic distrus de o eventuală suprasarcină apărută din vina lui, potrivit Legii Energiei Electrice din 2012.

  Pentru că procedurile de despăgubire nu erau clarificate, lăsând loc de interpretări care, de obicei, făceau ca păgubitul să nu-şi mai vadă banii înapoi pe stricăciunea produsă de distribuitor, ANRE a emis o procedură de despăgubire, care urmată, vă va permite să vă primiţi banii în circa o lună de la eveniment.

  Citeşte şi: Cum transferi documente de pe smartphone pe PC

  Trebuie să ştiţi că vă veţi repara pe banii Dumneavoastră aparatul stricat, dacă este posibil, urmând ca, doar ulterior, distribuitorul, în mod direct sau prin intermediul furnizorului, să vă despăgubească cu contravaloarea reparaţiei. Dacă vă adresaţi furnizorului, acesta trebuie să transmită cererea distribuitorului.

  Vezi pe Economica.net cum poţi să îţi recuperezi banii pe aparatul stricat din cauza tensiunii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.