Home Homepage De ce să renunţi la router-ul tradiţional pentru unul cu ecran tactil

De ce să renunţi la router-ul tradiţional pentru unul cu ecran tactil

0

Cunoaştem foarte bine situaţia în care avem nevoie de internet ca de aer acasă şi la birou, dar fugim cât ne ţin picioarele de routerele tradiţionale, care sunt destul de greu de instalat, în mod special dacă eşti uşor atehnic.

Deşi este doar un obiect puţin mai mare decât o tabletă şi o idee mai mic decât un laptop, routerul este cel care furnizează „viaţă” dispozitivelor mobile din casa ta. Iar dacă eşti un împătimit la jocurilor sau filmelor, cu siguranţă ştii cât de important este să ai în casă un router care să îţi ofere bandă bună pentru descărcare.

TP-LINK lansează în România Touch P5, primul router wireless cu ecran tactil, care permite instalarea în doar câteva minute a dispozitivului, fără a mai fi necesară utilizarea unui computer sau a oricărui alt gadget în procesul de set-up.

Citeşte şi: Atenţie la actualizarea Windows 10 din noiembrie

20151126_110511

Astfel, toate setările și funcțiile aferente rețelei pot fi ușor accesate din interfața routerului, cu ajutorul tastaturii virtuale și a butonului home de pe ecran, pentru navigare rapidă. Utilizatorul poate crea rețele Guest, poate activa funcția Control Parental sau poate administra accesul diverselor dispozitive.

Ecranul este realizat din sticlă securizată pentru a asigura rezistenţa şi durabilitatea produsului. În premieră, în categoria routerelor cu ecran tactil, ecranul TP-LINK Touch P5 se bazează pe un chipset STMicroelectronics, independent de procesorul principal. Rezultatul este o interfaţă care răspunde rapid la comenzi, fără să fie afectate vitezele de transfer sau restul funcţiilor.

Touch P5 folosește procesorul dual-core de 1GHz, care asigură conexiuni de mare viteză, stabile, ideale pentru streaming-ul de clipuri și filme în format 4K, precum și pentru a rula jocuri cu cerințe grafice ridicate, pe dispozitive multiple. Routerul Touch P5 alocă eficient banda necesară pe cele două canale de 2,4GHz (600Mbps) și 5GHz (1300Mbps), pentru a rula fără lag orice aplicație.

Citeşte şi: Cum să cureţi tastatura calculatorului în 30 de secunde

“Cu routerul Touch P5 demonstrăm o dată în plus că există loc de inovație în interacțiunea cu dispozitivul, chiar și în domeniul routerelor. Cu ecranul său inovator cu touch și designul modern, dar și cu dotările tehnice de vârf, routerul își câștigă locul în mjlocul ecosistemului de dispozitive din locuință, permițând crearea unei rețele puternice și stabile prin doar câteva atingeri”, a declarat Hermes Song, director general TP-LINK România.

Având trei antene externe, routerul AC1900 Touch P5 asigură o acoperire wireless extinsă și un semnal puternic, eliminând zonele fără semnal și asigurând conectarea unei game variate de dispozitive din locuință. Tehnologia beamforming încorporată asigură direcționarea semnalului la putere maximă către acele device-uri care au nevoie de semnal, fără a risca pierderea conexiunii prin schimbarea poziției față de router.

Touch P5 dispune de patru porturi Ethernet Gigabit pentru conectarea prin fir a PC-urilor, televizoarelor smart și consolelor de joc, dar și de două porturi USB, din care unul 3.0, pentru partajarea de 10 ori mai rapidă a datelor comparativ cu standardul USB 2.0.

Citeşte şi: Primul transplant facial de succes din New York

Designul modern, cu linii curbate, permite amplasarea routerului oriunde în locuință, montat pe perete, sau în bibliotecă.

Routerul va fi disponibil în oferta magazinelor de specialitate la preţul recomandat de vânzare de 799 de lei.

Ok, vei spune că preţul este unul destul de piperat şi că poţi să îţi achiziţionezi de suma aceasta 4 routere pe care să le schimbi când te saturi de ele sau nu îţi mai sunt de folos. Perfect de acord, dar cert este că niciun router tradiţional nu poate fi conectat atât de simplu la nevoile tale şi de cele mai multe ori, eşti nevoit să te împiedici de cabluri prin casă.

În perioada următoare, Noobz va testa routerul cu ecran tactil, proaspăt lansat de TP-LINK şi veţi găsi toate informaţiile necesare într-un material dedicat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version