Home Homepage Tim Cook explică de ce produsele Apple nu sunt create în SUA

Tim Cook explică de ce produsele Apple nu sunt create în SUA

0

Majoritatea produselor Apple sunt create în China. Dar de ce? Pentru că laboratoarele sunt mai ieftine decât în majoritatea celorlalte ţări, cel puţin acesta ar putea fi motivul logic.

Dar, într-un interviu numit „60 Minutes”, CEO-ul Apple, Tim Cook, a precizat că nu acesta este motivul.

„Este îndemânarea”, a răspuns Cook cu privire la producţia de dispozitive Apple în China.

Citeşte şi: „Luna Plină Rece” va apărea de Crăciun

„Să mă fac înţeles”, spune Cook. „China se concentrează enorm pe producţie, în ceea ce noi doi numim îndeletniciri vocaţionale. În timp, SUA a început să nu mai aibă atât de multă îndemânare. Vreau să spun că în Statele Unite, iei o unealtă în mână şi cel mai probabil vei muri făcând acelaşi lucru. În China, va trebui să ai mai multe fronturi pe care să joci.”

Potrivit raportului din „60 Minutes”, aproximativ 1 milion de oameni din China, mulţi dintre ei lucrând pentru Faxconn, lucrează pentru produsele Apple.

Întrebat fiind dacă China a fost aleasă pentru educaţia din acea ţară, Cook a răspuns: „Pentru că s-au concentrat pe ei. A existat concentrare pe sistemul de învăţământ. Aceasta este realitatea.”

Citeşte şi: 800 de ingineri Apple se ocupă de o singură componentă iPhone 7

Anul viitor, nou campus Apple din Cupertino, California, va fi finalizat, iar aici vor lucra iniţial 3500 de oameni, dar capacitatea completă va fi de 13000 de angajaţi.

„Va fi un centru pentru inovaţia generaţiei ce vine”, spune Cook. „Credem că este foarte important să ai un spaţiu care să te inspire.” CEO-ul Apple nu a comunicat costurile exacte ale proiectului, dar a specificat că ar fi în jurul a 5 miliarde de dolari. Clădirea va avea cel mai mare geam curbat din lume, potrivit constructorilor.

Foarte important este faptul că întregul campus va fi alimentat cu energie de la panourile solare şi peste tot vor fi plantate la finalizarea proiectului în medie 7000 de copaci şi plante ce vor furniza unele fructe şi legume care vor fi servite în cafeneaua din clădire.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version