Home Lifestyle Auto Ford testează pe zăpadă maşinile care se conduc singure

Ford testează pe zăpadă maşinile care se conduc singure

0

Ford a anunţat la Show-ul Auto de la Detroit, care a avut loc săptămâna aceasta, că în prezent testează vehiculele autonome în condiţii cu zăpadă.

Problemele legate de condiţiile meteo, precum ploile torenţiale, zăpada sau grindina, au fost văzute drept una dintre provocările tehnice nerezolvate pentru a aduce pe piaţa auto maşinile care se conduc singure.

Testarea pe zăpadă este, într-o oarecare măsură, datorată faptului că baza de reşedinţă a Ford este în Michigan, unde condiţiile de iarnă nu pot fi evitate câteva luni bune din an.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7 s-ar putea lansa în 4 variante

Compania precizează că senzorii tradiționali de conducere autonomă precum LIDAR, nu pot vedea prin zăpadă, lucru care îi face inutili pentru construirea hărţilor de înaltă rezoluţie pentru împrejurimilor maşinii, care sunt necesare pentru conducerea în condiţii de siguranţă.

În loc, Ford foloseşte LIDAR pentru a detecta repederele de pe asfalt, apoi comută pe hărţile de înaltă rezoluţie cu drumul, care sunt deja salvate la bordul vehiculului, pentru a putea practic să conducă.

Aceste hărţi de înaltă rezoluţie, desigur, nu există întotdeauna. Volkswagen şi General Motors au anunţat săptămâna trecută că au încheiat un parteneriat cu Mobileye, o companie de senzori pentru maşini autonome, pentru a se bucura mai bine de cartografiere folosind conexiunile de date mobile şi senzorii care sunt deja la bordul mai multor vehicule.

Citeşte şi: Apple are de ales între 3 variante diferite de design pentru iPhone 7

Tesla, care are deja propriul sistem Autopilot în versiune beta pentru public, face ceva asemănător.

În cel mai recent raport Google cu privire la maşina care se conduce singură, publicat în decembrie anul trecut, compania a specificat că foloseşte vremea ploioasă din California pentru a testa maşina pe propriul teren, dar cele două pieţe pe care compania testează în prezent maşina – Silicon Valley şi Austin, Texas – nu dau semne să încerce şi pe zăpadă.

Poate o colaborare între Google şi Ford (care s-a aşteptat să fie anunţată la CES 2016, dar nu a avut loc) ar ajuta toate părţile implicate.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version