Home Smart Gadgets Ciclist eliminat de la campionatul mondial după descoperirea unui motor ascuns în...

Ciclist eliminat de la campionatul mondial după descoperirea unui motor ascuns în bicicletă

0

Un ciclist din Belgia a ajuns la finalul carierei, după ce a fost prinsă concurând cu o bicicletă motorizată, la campionatul mondial de ciclism de la Zolder, Belgia.

„Este clar că avem de-a face cu fraudă tehnologică”, declară preşedintele Uniunii Internaţionale de Cycling, Bryan Cookson.

„A fost un motor ascuns. Nu cred că mai este un secret.” Cunoscut şi ca „dopaj pentru bicicletă”, motorul ascuns este mai mult decât un zvon.

În urmă cu jumătate de an, în mediul online s-a viralizat un videoclip care ilustra verificarea bicicletei eventualului câştigător la campionatul de ciclism, Alberto Contador. La 3 luni după asta, Vasil Kieyienka, ciclistul belarus în vârstă de 34 de ani a fost subiectul aceluiaşi control, după ce a devenit cel mai rapid ciclist de pe planetă.

UCI nu a găsit un motor, iar acestuia i s-a permis să accepte medalia de aur şi curcubeul jersey. „Deşi tehnologia există, puţin profesionişti o consideră fezabilă.” Acum, practica nu mai poate fi negată, iar lumea cicliştilor profesionişti întâmpină o nouă bătaie de cap.

Adolescenta Femke Van den Driessche a început să plângă după cursă şi spune că nu avea la cunoştinţă că bicicleta avea un motor mic, spunând că aceasta aparţinea unui prieten.

femke van den driessche caught with motor in bike

Mai mult decât atât, ciclista mai susţine că i s-a oferit accidental o bicicletă identică din partea unui mecanic.

„Nu a fost bicicleta mea – era a unul prieten care are bicicletă identică cu a mea”, a declarat Van den Driessche potrivit AFP. „Acest prieten a făcut turul sâmbătă înainte să lase bicicleta în camion. Mecanicul, crezând că este bicicleta mea, a spălat-o şi a pregătit-o pentru cursă”, a adăugat aceasta, insistând că nu „ştia sub nicio formă” că va concura cu o bicicletă care are un motor ascuns. VIA

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version