Home Lifestyle Auto BMW va lansa în 2021 o maşină care se conduce singură

BMW va lansa în 2021 o maşină care se conduce singură

0

Compania BMW are în plan ca în anul 2021 să lanseze un model propriu de maşină autonomă, care se conduce singură.

Anunţul a fost realizat de CEO-ul BMW, Harald Krueger, în cadrul întâlnirii acţionarilor companiei, care a declarat intenţia de a crea un vehicul autonom în următorii 5 ani:

În 2018, vom lansa modelul BMW i8 Roadster. Această lansare va fi urmată în anul 2021 de modelul BMW i NEXT, model inovativ şi autonom, cu conectivitate digitală, design foarte uşor, un interior nou, care va deschide drumul viitoarei generaţii de modele electrice„.

Dat fiind detaliile foarte puţine, este greu să ne facem o idee despre design-ul viitorului model BMW i NEXT, dar producătorul german a oferit o mostră a modului în care vede viitorul automobilistic atunci când a prezentat conceptul Vision Next 100.

Conceptul contopeşte design-ul cu gândirea inovativă, care au rezultat în fuselajul din fibră de carbon reciclat, geamuri laterale reflectorizante care estompează căldura solară generată la interiorul vehiculului, cât şi realizarea roţilor pline, pentru îmbunătăţirea performanţelor aerodinamice.

După planul prezentat la întâlnirea acţionarilor, compania BMW pare a fi într-un stadiu avansat pe segmenul automobilelor autonome.

În luna august 2015, BMW s-a alăturat companiilor Audi şi Mercedes pentru a achiziţiona Nokia HERE Maps, într-o tranzacţie de 3 miliarde de dolari, pentru a dezvolta tehnologia maşinilor autonome.

 

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version