Home Divertisment Gaming Overwatch nu face excepţie de la penalizarea jucătorilor dezertori

Overwatch nu face excepţie de la penalizarea jucătorilor dezertori

0

Cei care cunosc stilul Blizzard de a „motiva” jucătorii să nu părăsească o luptă, prematur, ştiu şi despre penalizarea (deserter debuff) pe care jucătorii o primesc.

Această penalizare este un mecanism prin care Blizzard se asigură că jucătorii părăsesc lupta, înainte să se încheie, numai în cazuri extreme. În acest fel, coechipierii nu sunt puşi într-o situaţie dificilă, în inferioritate numerică.

După cum spuneam, penalizarea este prezentă în World of Warcraft, atât pentru părăsirea unui Battleground, cât şi a unei Instanţe în care ai intrat prin sistemul Blizzard de Dungeon Finder.

Practic, jucătorul care a părăsit lupta, înainte ca aceasta să se închieie, primeşte un „deserter” debuff, care îl împiedică să folosească Dungeon Finder-ul pe o durată de 30 de minute. Este destul de neplăcut şi este un timp mort, timp pe care tu trebuie să îl petreci făcând altceva.

Nici Overwatch nu se abate de la această regulă, iar Blizzard a explicat într-o postare de pe forumul Overwatch în ce constă această penalizare.

Există o penalizare de 75% din experienţa pe care o câştigi în timpul jocului. Aceasta se aplică numai în cazul celor care părăsesc de prea multe ori lupta.

Mare atenţie! Titulatura de „leaver” nu se rezumă numai la părăsirea luptei după ce aceasta a început. Este considerat dezertor după ce s-a încheiat faza „Assemble Your Team” şi până când meciul se încheie.

Nu eşti considerat dezertor dacă părăseşti meciul înainte de faza „Assemble Your Team” sau după ce vezi mesajul „Victory” sau „Defeat”.

Statutul de dezertor este stabilit pe baza a ultimelor 20 de jocuri, iar dacă proporţia jocurilor întrerupte este prea mare, un mesaj de avertisment va apărea în colţul ecranului. Dacă în continuare vei părăsi jocurile înainte de încheiere, vei primi o penalizare de 75% din experienţa pe care o acumulezi.

Dar ce se întâmplă dacă pur si simplu de deconectezi? Aici este aceeaşi problemă ca şi la Hearthstone. Dacă computerul se deconectează de la serverul Blizzard, atunci se consideră că ai părăsit jocul (Concede). Dacă serverul cade, atunci nu se consideră că ai părăsit jocul.

Cei care joacă Hearthstone ştiu că atunci când sunt deconectaţi din cauza serverului, când jocul reporneşte, reiau meciul din punctul în care l-au lăsat. No problem.

Pentru cei care au activat în Universul Blizzard nu este nimic ieşit din comun şi este „part of the game”. La urma urmei, nimeni nu îşi doreşte un „rage quit” din propria echipa.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version