Home Smart Gadgets REVIEW Sony MDR-10RC: Căştile pliabile pe care le poţi lua cu tine...

REVIEW Sony MDR-10RC: Căştile pliabile pe care le poţi lua cu tine în vacanţă

0

Căştile Sony MDR-10RC sunt destul de uşoare, lucrate bine şi destul de atractive. Nu sunt un specialist în ceea ce priveşte sunetul, dar ştiu cum vreau să sune o melodie din playlist-ul meu atunci când vreau să mă relaxez, iar căştile joacă un rol extrem de important pentru ca acest lucru să fie săvârşit.

Căştile MDR-10RC de la Sony sunt, aşa cum am spus, foarte bine lucrate, cu balamale din metal, care nu se vor rupe după câteva utilizări. Acestea sunt, de asemenea, rezistente şi cuplate bine pentru a oferi un confort deosebit urechilor tale în timpul în care te bucuri de playlist-ul personal.

Căştile Sony redau un sunet impresionanat! Cu puterea unui difuzor dinamic din neodim, de 40 mm, vei simţi fiecare bătaie, fiecare sunet subtil şi fiecare notă joasă. Ascultă fiecare detaliu al melodiilor cu gama largă de frecvenţă, de 5 Hz. Căştile au un design pliabil pentru portabilitate sporită, se pliază perfect pentru a încăpea uşor în orice geantă, astfel încât să fii mereu aproape de muzica de calitate şi nu numai.

Din păcate, sunt şi aspecte neplăcute în ceea ce priveşte această pereche de căşti. Se putea acorda o mai mare atenţie la construcţia acestora pentru a evita alunecarea în timpul utilizării sau putea să existe posibilitatea de utilizare cu o singură ureche.

Sony MDR-10RC 1

Dacă lucrezi într-un birou open space, înţelegi cu siguranţă când spun că nimic nu este mai important decât o pereche de căşti profesionale. Când nu ai propriul birou închis, indiferent cât de bună este atenţia ta distributivă, la un moment dat simţi că nu mai ai răbdare şi parcă explodezi, fie pentru că un coleg a dat sunetul prea tare în timpul vizionării unui film şi refuză să folosească căştile, fie pentru că a venit din nou la birou colega care „râde ca-n codru” sau şeful este din nou nervos şi nu se poate controla. Ei bine, pentru astfel de momente trebuie mereu să ai la îndemână o pereche de căşti bune.

Ca să nu mai auzi nimic din jur, volumul căştilor Sony MDR-10RC trebuie dat la maxim, mai ales dacă mergi cu tramvaiul sau cu metroul. Acest lucru nu este tocmai bun pentru urechile tale, dar balanţa se reechilibrează când asculţi muzică într-un spaţiu mai puţin populat sau cu o acustică mai slabă.

Până acum am schimbat aproape anual perechile de căşti, dar au existat şi ani în care poate am fost nevoită să achiziţionez 2 – 3 perechi de căşti. Acest lucru aş putea spune că s-a întâmplat mai degrabă pentru că nu am acordat o foarte mare atenţie calităţii şi am fost destul de reticentă în ceea ce priveşte preţurile.

Totuşi, dacă vrei calitate, trebuie să fii dispus să scoţi din buzunar o sumă de bani nu tocmai mică. Dar dacă e să fac un calcul simplu, ultimele 3 perechi de căşti pe care le-am achiziţionat de un an şi jumătate încoace costă împreună cât căştile Sony MDR-10RC, dar nu oferă niciuna experienţa de utilizare pe care o oferă acestea.

În plus, recomand aceste căşti în defavoarea celor care se introduc în urechi, mai ales pentru sănătatea auzului fiecăruia dintre noi. În funcţie de retailerul de la care alegi să achiziţionezi căştile Sony MDR-10RC, trebuie să scoţi din buzunar o sumă de bani între 329 – 650 lei.

Dacă ar fi să dau o notă căştilor MDR-10RC de la Sony din punct de vedere al designului, cred că aceasta ar fi 9/10, asta pentru că alunecă mult prea des de pe cap şi dacă fac mişcări bruşte risc să le ridic de pe jos. Dar dacă este să dau o notă pentru raportul calitate-preţ, cred că ar fi 10/10, luând în considerare şi alte produse testate din aceeaşi categorie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version