Home Homepage Cum accesezi laptopul sau calculatorul de pe smartphone sau tabletă

Cum accesezi laptopul sau calculatorul de pe smartphone sau tabletă

0

Ţi s-a întâmplat vreodată să ai nevoie de acces la computerul personal când nu erai acasă sau la birou? Ştim sentimentul, de aceea astăzi îţi vom explica cum poţi accesa conţinutul laptopului sau calculatorului – lăsat deschis – atunci când eşti plecat.

Există numeroase metode prin care poţi face asta, dar astăzi vom prezenta o modalitate simplă şi de încredere care nu presupune proceduri de software complicate şi funcţionează atât pe Android, cât şi pe iOS.

Ai nevoie doar de dispozitivul mobil, un computer personal şi browser-ul Chrome instalat. Procedura durează aproximativ 10 minute.

Aşadar, instalează Google Chrome, dacă nu este instalat deja şi mergi la Chrome Web Store pentru a descărca aplicaţia Chrome Remote Desktop. O dată ce a fost adăugată în Chrome, deschide-o şi autentifică-te cu contul Google, oferind accesul la informaţii.

1

Apoi, va trebui să activezi conexiunile de pe computerul personal. Acest lucru poate fi făcut dând click pe „Get Started” din secţiunea „My Computers” a ecranului şi prin instalarea Chrome Remote Desktop.

În final, după ce conexiunile de acces au fost activate, va trebui să stabileşti un cod PIN de 6 cifre. Asigură-te că nu îl vei uita, va trebui să îl introduci şi pe dispozitivul mobil pentru a autoriza conexiunea. Această procedură este necesară o singură dată, deşi poţi alege să poţi introduce codul PIN de fiecare dată când vrei să ai acces la laptop sau calculator de pe telefonul mobil sau de pe tabletă.

O dată ce ai stabilit conexiunea şi ai introdus codul PIN pe ambele dispozitive, intră în Play Store de pe telefon sau tabletă sau în Apple App Store şi descarcă aplicaţia Chrome Remote Desktop. Procesul este identic atât pentru Android, cât şi pentru iOS. Doar deschide aplicaţia, conectează-te cu contul Google pe care îl foloseşti pe computerul personal, introdu acelaşi cod PIN şi ar trebui să vezi o listă de nume a tuturor calculatoarelor. Chrome Remote Desktop poate fi folosit pentru a controla multiple computere personale cu un singur dispozitiv mobil şi tot ce trebuie să faci este să repeţi procesul pentru fiecare în parte.

Descarcă Chrome Remote Desktop din:

» Google Play Store
» Apple App Store
» Chrome Web Store

Sursa: Phone Arena

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version