Home Divertisment Pokemon Go creşte vânzările de acumulatori externi cu 101%

Pokemon Go creşte vânzările de acumulatori externi cu 101%

0

Cel mai popular joc pentru smartphone la această oră, Pokemon Go, este un consumator înrăit de baterii, dar pe mulţi jucători se pare că nu îi deranjează acest aspect.

În cele din urmă, vorbim despre cel mai popular joc din istoria SUA, care s-a dovedit a fi o afacere profitabilă chiar şi pentru producătorii de acumulatori.

Potrivit NDP, vânzările de baterii portabile au crescut considerabil de la lansarea Pokemon Go. Înainte de lansare, vânzările creşteau cu doar 4% de la an la an, dar acum se pare că lucrurile s-a schimbat cum puţină lume s-ar fi aşteptat. Peste 1.2 milioane de unităţi au fost vândute în 2 săptămâni după ce jocul a fost lansat.

Acest lucru înseamnă o creştere cu 101% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015 (10-23 iulie). Destul de impresionant, nu-i aşa? Niantic Labs nu este singura companie care are de câştigat de pe urma Pokemon Go. Jocul a fost instalat de peste 100 de milioane de ori şi toată lumea încearcă să obţină anumite beneficii de pe urma cererii foarte mare pentru produs.

„Pokemon Go este cel mai tare joc al verii pentru că utilizează funcţii precum locaţie, senzori de mişcare şi realitate augmentată în smartphone-ul tău. Totuşi, aceste funcţii consumă mare parte din autonomia bateriei telefonului. Pentru a compensa consumul masiv de baterie, consumatorii cumpără baterii portabile pentru a continua să joace, neîntrerupt”, a declarat Ben Arnold, director executiv şi analist pentru tehnologia de consum de la The NPD Group.

Acesta pare a fi un efect secundat natural. În cele din urmă, smartphone-urile nu oferă o autonomie extrem de bună a bateriei atunci când utilizăm GPS-ul, ecranul şi toţi ceilalţi senzori în mod continuu. Acumulatorii externi erau la mare căutare şi înainte ca jocul Pokemon Go să se lanseze, dar nu erau atât de populari.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version