Home Lifestyle Cultura Incendiu minor la o fabrică Samsung din China din cauza bateriilor

Incendiu minor la o fabrică Samsung din China din cauza bateriilor

0

Un incendiu minor a izbucnit ieri la una dintre fabricile Samsung SDI Ltd din China din cauza unor deşeuri şi a unor baterii defecte, informează compania sud-coreeană şi autorităţile locale, potrivit agenţiilor Reuters şi Bloomberg.

Focul s-a produs miercuri la una dintre fabricile afiliate Samsung Electronics Co Ltd din nord-estul Chinei, din oraşul Tianjin, dar un purtător de cuvânt al companiei Samsug a declarat că nu au existat victime, nici nu s-a produs un impact semnificativ asupra fabricii.

Incendiul nu s-a produs în linia de producţie, ci într-o zonă a fabricii unde erau depozitate deşeuri şi baterii defecte, declară Shin Yong-doo, reprezentant Samsung SDI. Acesta a mai adăugat că cea mai mare parte din fabrică funcţionează normal. Departamentul de pompieri, totuşi, a comunicat faptul că incendiul a fost provocat de bateriile din interiorul clădirii. „Materialul care a luat foc a fost reprezentat de bateriile litium-ion din interiorul spaţiului de producţie şi unele produse semifabricate”, spune un reprezentant al Departamentului de Pompieri din Tianjin potrivit website-ului Weibo.

Pentru ca incendiul să fie stins, a fost necesară intervenţia la faţa locului a 110 pompieri şi a 19 autospeciale. SDI va începe să furnizeze baterii pentru următoarele smartphone-uri flagship Samsung Galaxy S8 în primul trimestru al acestui an. S8 va înlocui modelul Galaxy Note 7 care a fost retras definitiv de pe piaţă în toamna anului 2016 din cauza unor defecţiuni de fabricaţie la nivelul bateriei.

Samsung a declarat în ianuarie că SDI şi Amperex Technology Ltd din China, cei doi furnizori de baterii pentru Note 7, au fost vinovaţi de eşecul pe care l-a suferit produsul şi care a atras pierderi financiare de 5.3 miliarde de dolari în profit operaţional. Fabrica din Tianjin este una dintre cele 5 centre de producţie SDI din China.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version