Home PC Desktopuri Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows Vista. E momentul pentru un...

Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows Vista. E momentul pentru un upgrade

0

Începând de marţi, 11 aprilie 2017, Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows Vista. Acest lucru se întâmplă la 10 ani de la lansarea sistemului de operare.

Utilizatorii vor fi nevoiţi astfel să se mute pe o versiune mai recentă a Windows pentru a-şi păstra datele în siguranţă. Creat sub nume de cod Longhurn, Windows Vista a fost gândit iniţial pentru a revoluţiona Windows cu un nou sistem de fişiere şi o nouă interfaţă a utilizatorului.

Dezvoltarea Vista a scăpat de sub control, iar Microsoft a fost forţată să restabilească planurile şi să se concentreze mai degrabă asupra unei versiuni mai stabile de Windows. Compania a avut planuri mari pentru Windows Vista în primii ani de la lansare, dar din păcate acestea au dat greş.

Majoritatea elementelor grafice din Windows Vista au atras critici la adresa sistemului de operare. Hardware-ul vechi nu funcţiona, iar acelaşi lucru era valabil şi în cazul interfeţei utilizatorului.

Din păcate, Windows Vista şi-a creat o reputaţie de consumator de resurse, îndeosebi în cazul laptopurilor. Cu alte cuvinte, Vista a avut acelaşi succes ca netbook-urile care la început au fost populare, iar treptat lumea a uitat complet de ele.

Aşadar, dacă încă mai utilizaţi Windows Vista, este momentul să faceţi un upgrade şi să treceţi la un sistem de operare mai sigur, de preferat chiar Windows 10, dacă dispozitivul dumneavoastă oferă suport pentru acesta.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version