Home PC Hardware Intel este acționat în judecată din cauza Meltdown și Spectre

Intel este acționat în judecată din cauza Meltdown și Spectre

0

Intel a fost acționat în judecată de cel puțin trei colective de utilizatori, cu privire la vulnerabilitățile majore Meltdown și Spectre, descoperite săptămâna trecută. Atât Meltdown, cât și Spectre, există pe aproape toate procesoarele modern și ar putea permite hackerilor să fure date sensibile, deși nu a fost semnalată încă niciun fel de problemă de securitate cibernetică care să le implice, informează Reuters.

În vreme ce, Spectre afectează procesoare create de o varietate de firme, Meltdown pare să afecteze în principal procesoarele Intel lansate din 1995. Până la acest moment, Intel a fost acționat în judecată de trei grupuri de utilizatori, din California, Oregon și Indiana, aceștia solicitând compensație pentru riscurile la care se supun.

Toate cele trei grupuri citează vulnerabilitățile de securitate și întârzierea Intel de a face publică problema, de la momentul în care a fost semnalată de cercetători în luna iunie anul trecut. Intel a precizat într-un comunicat că ”poate confirma că are la cunoștință aceste acțiuni în judecată, dar atât timp cât acestea sunt în derulare, ar fi nepotrivit să comentăm”.

Reclamații mai citează, de asemenea, încetinirea computerelor care ar fi provocate de remedierile necesare adresării preocupărilor de securitate. ”În ciuda unora dintre raporturi, orice impact asupra performanței sunt dependente de volumul de muncă, iar pentru utilizatorul de computer personal obișnuit, nu ar trebui să fie semnificativ și va fi atenuat în timp”, scrie Intel într-un comunicat anterior.

Experții juridici spun că, orice consumator trebuie să dețină dovada daunelor concrete pentru a putea revendica ceva. Dar, experinții se așteaptă, de asemenea, ca acționările de grup în judecată să fie doar un cost pe care Intel îl va experimenta și descoperirea Meltdown.

Cum protejezi PC-urile cu Intel de vulnerabilitățile Meltdown și Spectre

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version