Home PC Laptopuri Acer Swift 5 este laptopul ușor și subțire pentru cei aflați între...

Acer Swift 5 este laptopul ușor și subțire pentru cei aflați între zboruri

0

Din seria ”ce laptopuri mai cumpărăm”, venim în întâmpinarea voastră cu recent testatul Acer Swift 5, unul dintre cele mai subțiri și mai ușoare laptopuri disponibile pe piață la această oră. Cu alte cuvinte, acel tip de laptop care te va face să te întrebi dacă ai uitat să bagi dispozitivul în geantă înainte să pleci de acasă.

Modelul testat de noi la Noobz este cel cu procesor Intel Core i7-8550U și placă grafică Intel UHD Graphics 620, cu o memorie de 8 GB de RAM. Greutatea Swift 5 este de mai puțin de 1 kg, mai exact de 930 de grame, ceea ce îl face ultraportabil și ideal pentru utilizatorii care călătoresc foarte mult sau lucrează frecvent în deplasare, la terți sau au un stil personalizat de lucru, care implică deopotrivă călătoriile și relaxarea.

În funcție de bugetul disponibil, poți alege să achiziționezi varianta laptopului Acer Swift 5 cu procesor i5 sau pe cea cu i7, pe care am testat-o noi. Diferența de preț este una minoră, acestea oscilând între 4500 și puțin peste 5000 lei. În plus, în funcție de retailerul care le comercializează, poți beneficia și de anumite promoții, cum ar fi cadou o licență Microsoft Office 365 pe 1 an, care costă aproximativ 300 lei, dacă e să o achiziționezi separat.

Între i7 și i5 trebuie să alegi varianta mai mare doar dacă pui preț pe procesarea de date la o capacitate foarte mare, dacă faci multitasking, trebuie să faci streaming și să lucrezi concomitent cu destul de multe tab-uri și documente Excel, Word, PPT, PDF sau din când în când mai vrei să te joci jocuri cu grafică care nu presupune o putere de procesare foarte mare.

Altminteri, dacă laptopul este necesar doar pe editarea rapidă a unor documente, indiferent de locația în care te afli, de realizarea unor prezentări pentru următoarele întâlniri de afaceri sau de editarea moderată a unor fotografii și / sau documente, opțiunea cu i5 considerăm că este suficientă.

Anul trecut, după Mobile World Congress, vă povesteam despre experiența cu Acer Swift 7. De data aceasta nu vorbim despre fratele său îmbunătățit, ci despre o versiune de laptop destul de asemănătoare și, poate la fel de mulțumitoare pentru o experiență de lucru prin aeroporturi, în gări sau cafenele.

Acer Swift 5 vine cu dotări de top, ceea ce înseamnă că performanțele sunt pe măsură. Astfel că, dacă ești grăbit și trebuie să transmiți rapid o arhivă foto / video colegilor pentru o prezentare, chiar dacă te afli la capătul Pământului, nu ar trebui să ai niciun fel de probleme.

Singura condiționare ar fi cea legată de banda de internet, care ține de operatorul de internet din țara în care te afli, nu de modelul de laptop pe care îl folosești.

Comparativ cu Swift 7 care a avut mici probleme cu tastatura anul trecut, modelul Acer Swift 5 testat acum nu prezintă nicio provocare, autonomia bateriei este destul de bună – 8 h în regim de utilizare moderată.

Tradus în termeni uzuali, bateria asigură energie suficientă pentru zilele în care participi la conferințe și ești nevoit să transmiți anumite imagini, documente sau informații la birou. Dacă vrei să faci binging pe Netflix sau ai un zbor lung de parcurs, după 4,5 h bateria ar cam avea nevoie de reîncărcare.

Rezoluția Full HD (1080p) nu este prietena tuturor – cel puțin nu încă. Pentru cei ca mine, care obișnuiesc să aibă iconițe mici pe desktop și textul nu prea mic, dar nici prea mare, ci perfect să asigure intimitatea, ar putea fi o oarecare provocare. Laptopul Swift 5, deși nu este conceput pentru designeri web sau web developeri, în unele situații poate rezolva și astfel de task-uri.

Spre exemplu, dacă trebuie să realizezi un banner în Photoshop sau Illustrator pentru o campanie de online marketing pe Facebook sau Google, îți faci fără doar și poate treaba cu el. Același lucru este valabil și pentru bannere dinamice (HTML 5), GIF-uri sau modificarea unor elemente din site.

Ecranul este touch, lucru care o dată ce devine un automatism te face să uiți de existența sau nevoia unui mouse. Pentru că anterior testării Swift 5 utilizam un mouse, mi-a luat o vreme să mă dezobișnuiesc de gestul de a duce mâna la dispozitivul wireless, iar acum cel mai probabil o să-mi ia ceva vreme să mă învăț din nou cu el.

Nu, laptopul Swift 5 de la Acer nu are tastatura numerică, dacă îți doreai asta. Când vine vorba de ultrabook, e bine să îți iei gândul. Pentru greutate și grosime, trebuie sacrificate anumite funcționalități. Dar, pentru conectivitate laptopul vine cu două porturi USB 3.0, un USB 3.1 Type C, HDMI și mufă dedicată pentru căști și microfon.

Dacă procesorul și memoria îți permit să editezi bannere în diferite programe de editare, la partea de procesare video este ceva mai greu. Așadar, dacă ai nevoie să procesezi video un anumit tip de conținut sau vrei să te joci cele mai recente jocuri pentru PC, Acer Swift 5 poate nu este cea mai bună opțiune.

Deși stă mult mai bine la performanțele hardware decât alte laptopuri office și entry-level, este departe de a atinge capacitatea de procesare video a unui laptop de gaming, ca să nu mai spunem de un desktop. Cât despre spațiul de stocare, dacă nu te descurci cu cei 512 GB disponibili, poți să achiziționezi separat oricând un hard-disk extern sau un SSD mai rapid.

Recomandăm Acer Swift 5 profesioniștilor care sunt zilnic între zboruri și au nevoie de un laptop performant, ușor și subțire, care nu ocupă mult spațiu în bagaj, dar în același timp nu te lasă la greu când vine vorba de procesarea documentelor Office, transmiterea de informații, pregătirea prezentărilor pentru clienți sau vizionarea de seriale în timpul zborului pe distanțe mici spre medii.

Între varianta cu i7 testată de noi și cea cu i5, care este ceva mai ieftină, v-am recomanda să o alegeți pe cea care vă oferă un preț mai bun, pentru că diferențele de performanțe nu contează atât de mult, atât timp cât sunteți limitați la procesare video. Dacă vorbeam despre un produs care oferea suport și la acest capitol, recomandam i7 negreșit.

Dacă mai aveți și alte întrebări cu privire la ultrabook-ul Acer Swift 5, le așteptăm în comentarii mai jos sau pe email la redactie@noobz.ro.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version