Home Accesorii Fitbit achiziționează Doki, pentru a lansa smartwatch-uri 4G pentru copii

Fitbit achiziționează Doki, pentru a lansa smartwatch-uri 4G pentru copii

0

Se pare că, Fitbit achiziționează Doki, pentru a lansa smartwatch-uri 4G pentru copii.

Poate pare surprinzător, însă există doar câteva ceasuri inteligente realizate special pentru copii. Deși, unele cercetări arată că părinții ar dori mai degrabă un dispozitiv de purtat decât un smartphone pentru copiii lor, opțiunile sunt limitate.

Ei bine, în sfârșit Fitbit intră pe această piață specifică. Compania a achiziționat startup-ul Doki Technologies din Hong Kong. Se presupune că acest lucru va deschide calea pentru lansarea unui smartwatch 4G pentru copii, de altfel primul smartwatch din această categorie.

Nu există încă nicio declarație oficială nici de la Fitbit, nici de la Doki. Însă, Engadget a menționat că registrul companiilor din Hong Kong îl listează acum pe Andrew Paul Missan ca director Doki. Missan este, de fapt, vicepreședintele executiv al Fitbit. Acesta face parte din consiliul general și este și secretarul companiei.

Lista indică faptul că Missan și-a asumat poziția în octombrie anul trecut. Asta înainte ca Google să fi preluat Fitbit în noiembrie trecut. Doki a anunțat la începutul acestei luni că își deconectează dispozitivele până la 1 iulie.

Fitbit achiziționează Doki și încearcă să pătrundă pe piață de smartwatch-uri pentru copii

Aceste evoluții indică faptul că Fitbit dezvoltă un smartwatch 4G pentru copii și are nevoie de platforma construită de Doki pentru a face asta. Caracteristicile includ funcții de tracking, apeluri video și apeluri vocale, toate prin intermediul unei aplicații.

Fitbit are în prezent două generații de trackere de fitness Ace pentru copii. Însă, lipsește o componentă importantă: conectivitatea celulară. Aceasta înseamnă că nu poți avea monitorizare și comunicare permanentă.

Unul dintre ultimele dispozitive Doki a fost DokiPal care avea un sim Doki și date nelimitate în peste 50 de țări. Acum, că vor deconecta adokiWatch și dokiWatch S până la 1 iulie, probabil că vom primi un anunț în viitorul apropiat. Sperăm să se comunice cum se va încadra Doki în schema Fitbit sau la modul în care Fitbit se va încadra în schema Doki. Cum de altfel, ne așteptăm ca anunțul să vină la pachet cu un teaser al acestui posibil smartwatch 4G care va fi creat special pentru copii.

Un raport al analiștilor IDC publicat la începutul acestui an a indicat că 55% dintre respondenți din regiunea Asia-Pacific au declarat că preferă un smartwatch sub 100 de dolari pentru monitorizarea copiilor.

În timp ce, 22% au declarat că preferă un smartphone pentru monitorizarea copiilor. Anul trecut, 15 milioane de ceasuri inteligente pentru copii au fost livrate. Dintre acestea, 97% doar în China. BBK (Vivo, Oppo, OnePlus, RealMe) a fost cel mai important vânzător. Rămâne de văzut dacă Fitbit va putea pătrunde pe această piață și dacă va oferi suficiente oferte care să se poziționeze printre lideri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version