Home PC Laptopuri Review Huawei MateBook D14 folosit de o lună de zile

Review Huawei MateBook D14 folosit de o lună de zile

0

Huawei MateBook D14, din punctul meu de vedere, arată ca un laptop de înaltă performanță. Desi, luând în calcul prețul, nu mă așteptam la prea multe.  Mi-au trecut câteva laptopuri prin mână până la MateBook D14, ce-i drept! Așa că am învățat să nu am așteptări prea mari.

După multe încercări ale Mădălinei de a mă face să scriu un review pentru Huawei MateBook D14, am cedat. Sunt slabă și sincer, nu pot să îi spun nu.

Huawei MateBook D14 – un laptop ușor și portabil

Am călătorit mult și se întrevăd alte călătorii în viitorul mediu spre îndepărtat. Iar să lucrez în avion este una dintre activitățile care îmi plac destul de mult atunci când călătoresc. Pentru că MateBook D14 are o greutate de 1,38kg și o grosime de 15,9 mm, asta îl face ușor și portabil. Cu alte cuvinte, perfect pentru mine. Este fabricat dintr-un aliaj de aluminiu durabil și sincer, îi oferă un aspect elegant.

Ecranul FullView este suficient de mare la 14 inch – Și m-aș opri aici, dacă nu aș avea o mica problemă. Marginile care înconjoară ecranul au 4,8 mm. Însă, marginea de jos este inutil de mare.

Înțeleg că Huawei a păstrat opțiunea cu marginile de jos mai mici pentru variantele high-end. Nu e un capăt de lume și, în mod clar, nu e un minus peste care nu pot trece.  Ecranul are un format 16:9, cu o luminozitate maximă de 244 nits. Când fac binge watching pe Netflix sau altă platformă nu am nimic de obiectat, laptopul face față cu brio.

O să împart cu voi puțin din ignoranța mea

Am fost obisnuită să am camera web plasată în marginea superioară a ecranului. Când am văzut că nu este acolo, spre rușinea mea, am crezut că au uitat să o pună. Nu că mă scuz, dar sincer, niciodată nu m-au interesat specificațiile unui dispozitiv. Pur și simplu, o întrebam pe Mădălina dacă merită sau nu. Așa a fost și cu Huawei MateBook D14.

Revenind la camera web, nu mică mi-a fost mirarea când am apăsat butonul de camera din tastatură. Pop comes the camera.

Review Huawei MateBook D14 

Acum, am o altă mică problemă cu asta. Din unghiul în care e plasată camera, eu sunt în dezavantaj. Nu e unghiul care să îmi scoată în evidență trăsăturile. Unghiul perfect ar fi la o distanță de 100m cu ochii întredeschiși, dar cum nimic nu e perfect, ne mulțumim cu ce este, nu? Ținând cont că majoritatea apelurilor video le țin de pe telefon, pot trece cu vederea acest ”minus”.

Huawei MateBook D 14 – un laptop performant

Tastatura este confortabil de utilizat, iar tastele retroiluminate mă ajută să caut filmele pe întuneric, mai ales dacă este ora 2 noaptea și îmi e mult prea lene să ma ridic să aprind lumina. Calitatea audio nu este impresionantă, dar pentru ce am eu nevoie este bună. Adică, pentru vizionat seriale în pat, noaptea sau pentru ascultat muzică la birou, e ok. Laptopurile anterioare din Seria D înțeleg că au avut difuzoare frontale. Ei bine, MateBook D14 le are pe spate. Dar atât timp cât pot auzi ce zice Dean Winchester (Supernatural), eu sunt mulțumită.

Huawei MateBook D14 are un procesor AMD Ryzen 5 3500U cu grafică GPU Radeon Vega 8, memorie RAM de 8 GB și 512GB de stocare.

Ce înseamnă asta pentru mine? Ei bine, totul. Să explic de ce. Cum am spus înainte, mi-au trecut prin mână o serie de laptop-uri, de la Lenovo, Asus și Acer. Toate aveau aceeași problemă. Se blocau! Trebuie să recunosc, nu sunt cea mai ordonată persoană.

De obicei, am până la 10-12 tab-uri deschise în browser, 3 – 4 foldere de prin PC și mai e pornit și YouTube. Asa lucrez eu. Există ordine în haosul meu, sigur unii dintre voi mă înțelegeți. MateBook D14 este primul laptop care nu s-a blocat până acum.

A trecut o lună de când îl utilizez și a fost trecut prin încercări grele. Sunt încă plăcut impresionată de faptul că nu a trebuit să îi forțez închiderea nici măcar o data.

Huawei MateBook D14 poate fi un laptop pentru tine

Huawei MateBook D14 poate face față cu ușurință sarcinilor standard de lucru, social media, editare foto de bază și chiar câteva jocuri. Nu am făcut încă editare video pentru începători de pe el, dar cred că ar duce la minim de complexitate.

Un alt lucru uimitor în ceea ce privește D14 este că se deschide aproape instantaneu. Datorită unui scaner de amprentă cu suport Windows Hello, integrat pe butonul de alimentare, nu trebuie să introduc parola. Parolă pe care, de altfel, cred că am uitat-o între timp.

MateBook D14 are o baterie de 56Wh. Nu mă pot plânge, bateria ține până la 9 – 10 ore. În același timp, încărcarea este destul de rapidă. Încărcătorul este de tip USB-C, așa că încarc și laptopul și telefonul la el.

În concluzie, eu sunt încântată de Huawei MateBook D 14. Îmi fac treaba cu el, fără să fie nevoie să îl restartez din 5 în 5 minute. Fac binging și nu mă pot plânge de calitatea la care sunt redate filmele, iar bateria ține suficient de mult timp încât să îmi ofere mobilitate. Toate, la prețul de 3100 lei. Așa că, dacă te regăsești în cele de mai sus, este posibil ca MateBook D14 să fie pentru tine. Pentru persoanele haotice, care fac abuz de dispozitivele lor, eu îl recomand.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version