Home MWC Huawei Huawei rămâne fără cip-uri după noile măsuri SUA

Huawei rămâne fără cip-uri după noile măsuri SUA

0

Huawei rămâne fără cip-uri după noile măsuri SUA. Conform Nikkei Asian Review, Taiwanese Semiconductor Manufacturing Co. a încetat să mai preia comenzi noi de la Huawei Technologies. TSMC, cel mai mare producător de semiconductoare din lume, renunță la unul dintre cei mai mari clienți ai săi.

Huawei rămâne fără cip-uri după noile măsuri SUA

Raportul spune că decizia a fost luată pentru a respecta noile controale de export ale Statelor Unite. Măsurile SUA sunt menite să îngreuneze obținerea de cip-uri produse cu tehnologie americană, inclusiv echipamente de fabricație, de către Huawei.

Comenzile luate înainte de interdicție sau cele deja în producție nu vor fi afectate. Condiția este să poată fi expediate înainte de 14 septembrie. Huawei este al doilea cel mai mare client al TSMC după Apple. TSMC produce multe dintre cip-urile avansate utilizate de Huawei, inclusiv în smartphone-urile sale.

Departamentul de Comerț al SUA a anunțat vineri noile măsuri care vizează în mod special Huawei. Astfel, făcând dificilă crearea de cip-uri de către Huawei folosind software și tehnologie din SUA, chiar și în uzinele din străinătate.

TSMC va deschide o nouă uzină de cip-uri în Arizona

În aceeași zi a anunțului Departamentului pentru Comerț, TSMC a spus că deschide o nouă uzină de cip-uri avansate de 12 miliarde de dolari în Arizona. Noua uzină beneficiază de sprijinul statului și al guvernului federal al SUA. Odată deschisă, uzina va permite mai multor clienți americani ai TSMC să-și fabrice chip-urile pe plan intern.

Anunțul TSMC a venit după ce Wall Street Journal a raportat că oficialii de la Casa Albă au fost în discuții cu TSMC și Intel pentru a construi uzine în Statele Unite. Astfel, se va reduce dependența de fabricile din Asia și lanțul internațional de furnizare.

Într-un e-mail, un reprezentant TSMC a declarat pentru TechCrunch faptul că producătorul nu dezvăluie detaliile comenzilor clienților. Și a mai adăugat că TSMC respectă legile și reglementările aplicabile. Dar și că „urmează schimbarea regulilor privind exportul din SUA” și „lucrează îndeaproape cu avocații externi pentru a realiza analize juridice și pentru a asigura o examinare și interpretare cuprinzătoare a acestor reguli”.

Aceasta este cea mai recentă restricție pe care guvernul american a pus-o în fața Huawei, justificând probleme de securitate națională. Alături de ZTE, Huawei a fost identificată ca o potențială amenințare la adresa securității naționale de către Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților a SUA  în 2012.

Cele două companii au negat acuzațiile. Însă, sub administrația Trump, eforturile guvernului american de a opri ambele companii de a avea afaceri cu companii americane s-au intensificat. Conform raportului Nikkei Asian Review, Huawei a anticipat noile măsuri ale Departamentului de Comerț. Astfel, a consolidat un inventar pe un an de cip-uri necesare echipamentelor sale de telecomunicații.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version