Home Smart Smartphones Smartphone ieftin de cumpărat în 2020

Smartphone ieftin de cumpărat în 2020

0

Ești în căutarea unui smartphone ieftin de cumpărat în 2020? Iar când spunem ieftin, ne referim la produse cu prețuri mai mici de 500 lei? În continuare vorbim despre un smarthone ieftin și bun de la Xiaomi. Dacă îl pui sau nu în coș de Black Friday, tu decizi!

Smartphone ieftin de cumpărat în 2020: Xiaomi Redmi 9A

Este un telefon lansat în iunie 2020, ce face parte din gama entry de la Xiaomi. Prețul său este de 499 lei la eMAG, însă important este să ne dăm seama ce performanțe oferă și când merită investiția.

La nivel de aspect, arată bine, vine disponibil într-o gamă variată de culori și are o construcție din plastic. Oricum, ca de fiecare dată, recomandăm utilizarea unei huse de protecție, indiferent de telefonul pe care îl deții.

Ecranul are o diagonală generoasă, de 6.53 inch, iar rezoluția este HD (720x1600px). Asta înseamnă că este un telefon numai bun de vizionat conținut oriunde te-ai afla. Dat fiind că YouTube livrează implicit rezoluția 720p pe ecranele telefoanelor, nu ar trebui să ai probleme cu calitatea video. Desigur, dacă ai un telefon cu rezoluție 4K, poți seta să vizionezi 4K și pe platformele de streaming.

Bateria Xiaomi Redmi 9A este de 5000 mAh și este nedetașabilă. Asta se traduce în cel puțin două zile de utilizare normală, la o singură încărcare. În funcție de sarcinile la care supui telefonul, energia poate fi epuizată mai repede. Oricum, știm că display-ul este cel mai mare consumator de energie. Așa încât, pentru că telefonul are un display IPS LCD, deducem că nu va consuma foarte mult în timpul utilizării. În plus, la consumul de energie contribuie și nivelul de luminozitate pe care îl setezi.

Redmi 9A are sistem de operare Android 10 cu interfață MIUI 12 de la Xiaomi

Dacă ai mai folosit telefoane Xiaomi, ești familiarizat deja cu experiența de utilizare. În caz contrar, îți va lua 2 – 3 zile să te adaptezi. În linii mari, experiența de utilizare a unui telefon Xiaomi nu diferă cu mult de cea de utilizare a oricărui alt telefon Android.

Procesorul nu este cel mai puternic. Vorbim despre un MediaTek Helio G25, destul de leneș. Însă, la prețul de 500 lei, nu văd ce procesor mai bun ar fi putut fi împachetat. Acesta ajută în task-urile de bază, în social media și jocuri simple, dar nu te aștepta să poți face multi-tasking cu telefonul. Va trebui să ai ceva răbdare la procesare, inclusiv la dechiderea și închiderea aplicațiilor.

Ce înseamnă un procesor slab și o memorie mică

Un procesor slab e la fel ca un calorifer prea mic pentru o încăpere prea mare. Dacă ai un calorifer subdimensionat, nu dovedește să ofere suficientă căldură pentru a încălzi casa. Ei bine, dacă ai un procesor prea slab, nu dovedește să susțină sarcini mai grele de lucru, precum utilizarea multiplă a aplicațiilor.

Există 2 versiuni de memorie disponibile la noi, din care să alegi. 2GB de RAM cu 32GB, 3GB de RAM cu 64GB. Ce trebuie să știi este că, mai multă memorie RAM înseamnă un telefon mai puțin solicitat. E ca și când ai avea o casă cu o suprafață suficient de mare să încapă lejer mobilierul pe care l-ai cumpărat. Dacă muți mobila dintr-o casă de 150 de metri pătrați într-o garsonieră de 35 de metri pătrați, așteaptă-te să ai probleme.

Versiunea de 3GB de RAM și 64GB stocare internă costă 750 lei la eMAG. Memoria poate fi extinsă prin card microSDXC.

Camerele Xiaomi Redmi 9A sunt de 5MP pe față, respectiv 13MP pe spate. Nu sunt nici cele mai bune, dar nici cele mai slabe. Dacă iei în calcul că o tabletă achiziționată de Ministerul Educației la 1500 lei are camere de 2MP cu 5MP, îți dai seama că acest telefon oferă mult mai mult, la un preț mult mai mic.

Pe video poți filma maximum la 1080p cu 30 de cadre pe secundă. Asta înseamnă că rezoluția va fi high definition, în vreme ce cadrele pe secunde îți spun cât de lină va fi filmarea. Având mai multe cadre pe secundă, filmarea va fi mai netedă. Încărcarea se face doar la 10W, așa că așteptați-vă să stea câteva ore telefonul conectat la priză.

Este Xiaomi Redmi 9A un smartphone ieftin de cumpărat în 2020

Da, este. Gândiți-vă că un astfel de telefon depășește cu mult performanțele oricărei tablete la aceeași bani. În contextul în care se învață online în continuare, copiii au nevoie de dispozitive care să funcționeze la orele de curs digitale.

Din punctul meu de vedere, acest telefon este potrivit pentru școala online, când nu îți permiți o tabletă performantă sau un laptop performant. Nu este un telefon pe care să te joci. Nu este un telefon pe care să îl epuizezi cu aplicații peste aplicații. E acel telefon numai bun pentru învățat.

Categoric, putea producătorul să adauge 1GB de RAM la varianta entry. Asta pentru că la nivel de RAM, mereu vei simți diferența. Dacă ai posibilitatea să cumperi versiunea de 3GB cu 64GB, cu atât mai bine. Însă, te sfătuiesc să o urmărești la oferă de Black Friday, pe 13 noiembrie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version