Home Homepage Facebook folosește 100% energie regenerabilă

Facebook folosește 100% energie regenerabilă

0
Facebook folosește 100% energie regenerabilă

Facebook folosește 100% energie regenerabilă pentru operațiunile din întreaga lume. Compania a declarat că și-a atins obiectivul stabilit.

Facebook declară că și-a atins obiectivul care presupune alimentarea operațiunilor globale în totalitate cu energie regenerabilă. Compania își concentrează acum eforturile pe obiectivul mai larg de a atinge zero emisii nete pe întregul său „lanț valoric” până în 2030. Obiectivul include și furnizorii și activitățile de afaceri, cum ar fi călătoriile și naveta angajaților.

Facebook și-a anunțat pentru prima dată țelul de a atinge nivelul de energie regenerabilă de 100% în 2018. Cu doi ani înainte, la Acordul climatic de la Paris un total de 143 de țări s-au angajat să mențină temperaturile globale mult sub 2 grade Celsius, în mod ideal, la 1,5 grade Celsius.

Facebook folosește 100% energie regenerabilă

Google, Microsoft, Apple și Amazon au adoptat toate obiective de mediu și au cheltuit miliarde cumpărând energie regenerabilă pentru a limita generarea de emisii de carbon. Cu toate acestea, companiile resimt presiunea din partea investitorilor, ale scorurilor de mediu, sociale și guvernamentale. Acest lucru presupune echilibrarea tuturor factorilor și actorilor angrenați pentru menținerea acestor angajamente.

Facebook a investit 8 miliarde de dolari în proiecte de energie verde, inclusiv 63 de noi centrale eoliene și solare. Rețeaua socială are contracte pentru mai mult de 6 GW de energie eoliană și solară, care este puțin mai mică decât investiția Amazon de 6,5 GW. Asta face din retailerul online cel mai mare cumpărător corporativ din lume de energie regenerabilă. Succesul înregistrat de Facebook coincide în mod surprinzător cu Ziua Pământului. Pentru a marca evenimentul, compania lansează înscrieri pentru voluntariat pentru organizațiile de mediu de pe rețeaua de socializare.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version