More

  Ce mint românii pe Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Social media face parte din viaţa noastră de zi cu zi, dacă nu a devenit deja un nou mod de viaţă pentru mulţi dintre noi. Nu întotdeauna spunem adevărul despre noi şi asta pentru că reţelele de socializare ne oferă această posibilitate.

  Pentru 91% dintre cei intervievați, cea mai mare “minciună socială” a româncelor este postarea de fotografii selectate, în care arată mai bine ca în realitate. De asemenea, 77% dintre respondenţi susţin că şi bărbaţii se fac vinovați de aceeași deprindere, indică un studiu al companiei Intel.

  O a doua minciună socială frecventă a româncelor și românilor este postarea informațiilor care îi face să pară mai inteligenți. Pe locul trei în topul neadevărurilor din social media se situează check-in-urile: aproape 53% dintre respondenţi susţin că româncele își dau check-in doar din locuri elegante, în timp ce 46% susţin acelaşi lucru şi despre bărbaţi.

  Conform respondenţilor, motivele “minciunilor sociale” ale româncelor sunt (în ordinea importanței): dorinţa de a impresiona alte persoane, găsirea dragostei sau prieteniei și mascarea nesiguranței. Bărbații români denaturează deliberat adevărul pe rețelele de socializare întâi cu scopul de a impresiona alte persoane, apoi pentru a-şi masca nesiguranţa și pentru a găsi dragoste sau prietenie.

  Alter ego-ul din mediul online influențează viețile reale ale românilor. Din totalul respondenţilor la studiul “Intel UltraYou”, 42% au declarat că îşi doresc să semene mai mult cu “eul” lor virtual. Dorinţa de a se asemăna cu profilul din social media atrage acţiuni din partea românilor “sociali”. Spre exemplu, 36% din respondenţi au declarat că citesc mai mult din constrângerea de a “da mai bine” şi în viaţa reală, 25% fac mai multe exerciţii fizice, iar 20% merg la petreceri mai des.

  Modalitatea cea mai frecventă prin care sunt detectate minciunile în social media este discordanţa dintre acţiuni şi fapte (pentru 38% din respondenți) sau când un post “sună prea frumos pentru a fi adevărat” (24%).

  Dispozitivul preferat al românilor pentru conectarea pe rețelele de socializare ramâne PC-ul mobil (laptop sau Ultrabook), urmat de smartphone-uri/PDA-uri și tablet PC-uri,

  Românii preferă în general să folosească laptopul pentru a crea și posta conținut (fotografii, videoclipuri etc.), iar smartphone-ul sau tablet PC-ul pentru a-și actualiza statusul. Potrivit studiului, media de timp petrecut zilnic de români pentru a-şi actualiza conturile de pe reţelele de socializare este de 31 de minute, 39% dintre ei postând o dată sau de mai multe ori pe zi pe aceste canale.

  Cea mai populară reţea de socializare în rândul participanţilor la studiu este Facebook, urmată de Hi5, Google+, Netlog și Twitte

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.