More

  Snapdragon zdruncină piaţa procesoarelor mobile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Procesorul smartphone-ului tău este rapid, dar Qualcomm speră să dea o nouă definiţie ideii de performanţă în domeniul mobil.

  Compania a organizat, în San Francisco, o demonstraţie de benchmark pentru procesoarele Snapdragon 800, destinate smartphone-urilor din clasa premium, adică high-end, care vor apărea spre sfârşitul acestui an.

  Pe piata exista deja aparate care dispun de prima generaţie de procesoare Snapdragon 400, aparate precum HTC One şi Samsung Galaxy S4. Nu se ştie, însă, ce aparate vor beneficia de noua generaţie de procesoare.

  Snapdragon 800 include quad-core CPU, cunoscut sub nmele de Krait 400 tip 28-nm, fiecare core functionând la o viteză de aproximativ 2.3GHz, Adreno 330 GPU, 4G care poate ajunge la o viteză de 150 Mbps, WiFi 802.11 ac. Pe durata demonstraţiei, au fost testate jocuri ca NFS: Most Wanted, acesta rulând perfect. Epic Citadel, motor de randare Unreal, a rulat la 59.7 fps la rezolutie 1080p.

  Qualcom a arătat, totodată, că mai are un as în mânecă, capturând video 4K şi transferându-l pe tabletă, cu ajutorul tehnologiei TransferJet, demonstrând că banda de transfer nu este doar pe hârtie.

  Procesoarele de la Qualkomm vor concura cu Nvidia Tegra 4, Samsung Exynos 5, Apple A5 şi A5X, Intel Atom 5. În acest stadiu, se profilează că un potenţial
  campion între aceste procesoare, cu condiţia să fie lansat în această toamnă. Însă, o idee mai bună ne vom putea forma după lansare, promisiunea unei astfel de tehnologii sustenabile, cu bateriile existente pe piaţă, în acest moment, urmând a fi probată şi demonstrată pe viu, cu produsul în mână.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.