Home Smart Gadgets Google investește în tehnologiile de tip Star Trek

Google investește în tehnologiile de tip Star Trek

0

Hugo Barra, considerat a fi un fel de guru al produselor cu platforme Android, anunță interesul Google pentru dezvoltarea unui translator universal real-time care va permite eliminarea barierelor de limbă dintre indivizii ce provin din colțuri opuse ale hărții. De asemenea Barra a vorbit despre impactul acestei viitoare tehnologii în domeniul comunicațiilor mobile, și anume posibilitatea traducerii unei convorbiri telefonice real-time între doi vorbitori de limbi diferite. El afirmă că testele pe prototipul care se află în dezvoltare au avut rezultate cu mult peste așteptări, în cazul traducerii din engleză în portugheză.
Să nu ne grabim însă cu ridicatul acestei inițiative în slăvi, pentru că aceasta este doar partea socială, civilă, a aplicarii acestei tehnologii. Gândiți-vă ce impact ar avea supra societății dacă agențiile de securitate, armata etc. decid să folosească noua tehnologie, în domeniul supravegherii. Ar însemna că poți asculta sau intercepta, real-time pe oricine, oriunde pe glob, fără nici o altă barieră de comunicare (cum ar fi naționalitatea, limba
vorbită), lucru care ar duce la o centralizare a bazelor de date deținute de diferitele servicii speciale din toată lumea. Nu vrem să fim paranoici, însă în lumina ultimelor scandaluri legate de interceptările NSA și de transferul de date personale între companiile din SUA și Europa, trebuie să încercăm să vedem și cealaltă parte a monezii tehnologiei, moneda cu care Google își construiește pas cu pas, o veritabilă arcă Star Trek.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version