More

  Noul Bitdefender Antivirus for Mac lansat, exclusiv, în România

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Noul Bitdefender Antivirus for Mac va fi disponibil exclusiv in Romania timp de o saptamna de la lansare si aduce in premiera un motor de scanare complet nou, mult mai rapid decât generația precedentă, dezvoltat special pentru cerințele sistemului de operare OS X.


  Integrand tehnolgia TrafficLight – o aplicație ce filtrează traficul de web și blochează accesul la paginile cu malware – noul produs ofera utilizatorilor protectie completa pentru browsere-le principale (Safari, Chrome, Firefox) mai ales in ceea ce privește atacurile de tip phishing. Ele ramân o amenințare serioasă împotriva computerelor Apple.

  “Am vazut in ultimii ani cresterea atacurilor informatice care vizeaza sistemul de operare OS X și constatăm totodată că au și o raspândire foarte violenta. Spre exemplu, raportat la baza totală de utilizatori ai sistemului de operare, Flashback a reușit să infecteze un procent mult mai mare de computere, decât a reușit cel mai agresiv virus de Windows. Mai multe surse din industrie au dat numărul total de infecții cu Flashback ca fiind de peste 600.000 de useri, practic o populație de dimensiunile unui oraș european major. Este clar că problema nu mai poate fi tratată superficial”, declara Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

  Impactul noului Antivirus for Mac asupra mașinii este diminuat semnificativ datorită tehnologiei de scanare. Ea actionează selectiv, verificând doar fișierele noi sau cele care au suferit modificari. Astfel, Antivirus for Mac intervine doar atunci când este cazul, amprenta sa asupra vitezei de lucru a calculatorului fiind extrem de redusă. In timpul scanării sunt verificate atât amenințările informatice caracteristice Mac-urilor, cât și cele pentru Windows.

  “Atata timp cat Macurile sunt conectate la o retea ele pot transmite catre ceilalti utilizatori anumite componente de malware scris special pentru Windows. Practic, fără să fie direct infectate, sistemele OS X devin gazde care pot afecta rețeaua per ansamblu. Este și acesta unul dintre motivele pentru care recomandam tuturor utilizatorilor de Mac să folosească o soluție antivirus”, mai adaugă Coșoi.

  Un alt element îmbunătățit față de versiunea anterioara este dat de sistemul de alerte. La aceasta noua versiune, ele sunt integrate in sistemul de notificari al sistemului de operare OS X, astfel ca sunt mult mai putin intruzive si mult mai familiare pentru utilizatorii de Mac.

  Noul Bitdefender Antivirus for Mac va fi disponibil online pe http://www.bitdefender.ro/solutions/antivirus-for-mac.html și poate fi testat gratuit timp de 30 zile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.