More

  Programe controlate prin gânduri, dezvoltate de specialiştii IT din Cluj

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Directorul firmei româno-olandeze de IT, Yonder, Ramon Zanders, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în viitor, utilizatorii vor trebui doar să gândească o anumită comandă şi aceasta se va pune în aplicare.

  „Compania clujeană Yonder dă startul dezvoltării de aplicaţii şi interfeţe controlate de utilizatori prin intermediul undelor cerebrale, în cadrul strategiei sale de inovare continuă. Dacă în prezent, tastatura şi mouse-ul fac deja loc interfeţelor controlate prin atingere sau gesturi de la distanţă, în viitor utilizatorii vor trebui doar să gândească o anumită comandă, odată cu dezvoltarea sistemelor de control prin «puterea minţii»”, a spus Ramon Zanders.

  Conform sursei citate, compania Yonder, care are sediul la Cluj, se va concentra pe device-uri precum „Emotiv”, care permit crearea de interfeţe controlate prin unde cerebrale, sau „The Leap”, care se bazează pe controlul prin gesturi, fără atingere. Primele aplicaţii vor fi cu caracter experimental, pentru a explora potenţialul acestor tehnologii, iar ulterior compania va identifica cele mai bune moduri de a integra aceste echipamente în produsele dedicate partenerilor săi din industria software.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.