More

  Studiu! Gamerii sunt mai buni la engleză decât cei care nu se joacă pe calculator

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Engleza este principala limbă a jucătorilor din întreaga lume, iar un studiu suedez publicat în 2014 arată că tinerii de 10-11 ani care se joacă jocuri pe calculator sunt mai buni la engleză decât ceilalți colegi ai lor.

  Un joc ca ”World of Warcraft” necesită un copil care să utilizeze limba engleză frecvent, deoarece jocul implică schimb de roluri. Același lucru este valabil pentru ”Grand Theft Auto” și alte locuri similare, potrivit profesorului si co-autor al studiului, Liss Kersin Sylven, de la Universitatea din Gothenburg.

  În plus, ”fetele au tendința să se joace într-o măsură mai mica, iar cele care chiar joacă jocuri cum ar fi The Sims, sunt mult mai sociabile”, a mai adăugat Sylven.

  Redarea jocurilor digitale presupune contactul cu unele teorii necunoscute, asumarea de roluri noi, învățarea regulilor noi de joc, toate acestea, de cele mai multe ori într-o limbă străină.

  În ultimii ani, învățarea bazată pe joc, în general, a primit multă atenție, dar acest domeniu de cercetare este încă în fază incipientă. Jocurile digitale sunt o potențială arie de învățare a limbilor străine. Dacă studiem jocurile din această perspectivă, putem observa faptul că în anumite situații, acestea ne oferă posibilitatea învățării limbii engleze la nivel L2.

  Pentru a veni in sprijinul lui Liss Kersin Sylven, iată câteva imagini în galeria de mai jos.

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.