More

  FOTO! Cum arată o casă controlată prin smartphone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Proiectată pentru a fi atât intimă și panoramică, cât și durabilă și automată, această casă vine cu funcții moderne și estetică rurală. Aflată în afara unui sat olandez, această casă de 582 metri pătrați are, potrivit arhitecților, o istorie cu design futurist: ”poziția ridicată a planului deschis ale zonelor de locuit, crește punctul de vedere spre exterior”.

  Fiecare dintre cele patru fațade sunt curbate spre interior pentru a crea un aspect ca de aripi. Aceste cavități curbate sunt conectate vizual între ele prin liniile de vedere care traversează centrul clădirii. Organizarea pe verticală a clădirii urmează un principiu centrifugal pe două nivele. Fața și spatele aripii sunt conectate printr-o scară deschisă.

  Fotografiile de Fedde de Weert și Inga Powilleit ne arată o casă elegantă, integrată minunat de împrejurimile sale, pe care le-ai putea compara inițial cu o navă spațială. Dar, odată ce afli că poți comanda toate zonele casei printr-un ecran tactil situat în sufragerie, rămâi pur și simplu surprins plăcut.

  Asta nu e nimic, cireașa de pe tort este reprezentată de un smartphone care poate controla sistemele locuinței de la distanță, ceea ce face totul mult mai sigur și mai ușor de gestionat. Cu o asemenea casă inteligentă, arhitecții pot spune că au o viziune a casei viitorului.

  ”Un sistem complet automatizat care îți permite un control absolut asupra sistemelor electrice, inclusiv asupra panourilor solare și instalațiilor mecanice. Conceptul de sustenabilitate integrat al casei include o pompă de căldură centrală pe aer/apă, ventilație mecanică cu recuperare de căldură și panouri solare.”

  Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să locuiești într-o astfel de casă? Aruncă o privire în galeria de mai jos pentru mai multe detalii.

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.