SHARES

Intel lansează gama de procesoare Intel® Xeon® D

NoobZ
- 10.03.2015, 13:12 în Hardware

Primele procesoare Intel® Xeon® pe 14nm oferă noi capabilități în SoC-uri cu consum redus de energie optimizate pentru cloud, furnizare de servicii TELCO și hosting web.

Intel Corporation a anunțat gama de procesoare Intel® Xeon® D. Acestea sunt primele procesoare Intel® Xeon® de tip system-on-chip (SoC) din istoria companiei. Construite pe 14nm, noile produse combină performanța procesoarelor Intel® Xeon® cu dimensiunile și consumul redus de energie ale unui SoC.

Înmulțirea numărului de dispozitive conectate duce la creșterea traficului de date, ceea ce implică cerințe mai mari pentru centrele de date și infrastructura de rețea pentru furnizorii de servicii de tip cloud și telecomunicații. Având în vedere că doresc să eficientizeze infrastructura de rețea și să ofere noi servicii care să genereze venituri, furnizorii trec la arhitectura Intel pentru a oferi soluțiile tehnologice și consistența necesară în centrele de date și rețea.

Gama de procesoare Intel® Xeon® D oferă noi opțiuni pentru nevoia tot mai mare de soluții de infrastructură cu consum redus de energie, extinzând tehnologia Intel de la centrele de date la rețea. Acest lucru oferă furnizorilor un cost total de proprietate (TCO) scăzut.

„Creșterea numărului de dispozitive conectate și a cererii pentru servicii digitale au creat oportunități pentru tehnologia informației”, a declarat Diane Bryant, Vicepreședinte Senior și General Manager al Data Center Group în cadrul Intel. „Prin integrarea performanței procesoarelor Intel® Xeon® într-un SoC cu consum redus de energie, oferim cea mai bună combinație dintre cele două opțiuni și, în același timp, le dăm posibilitatea furnizorilor să ofere noi servicii”, mai spune Bryant.

„În calitate de cel mai mare furnizor de servicii de găzduire web din Europa, inovația tehnologică este foarte importantă pentru succesul companiei”, spune Robert Hoffmann, CEO al 1&1 Internet AG. „Ca parte a colaborării cu Intel, analizăm platformele bazate pe Intel® Xeon® D pentru a oferi o combinație unică de performanță și eficiență cu primelor soluții Intel® Xeon® de tip SoC”, mai spune el.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!